Dronken scooterbestuurder scheldt hulpverleners uit | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dronken scooterbestuurder scheldt hulpverleners uit

Den Haag - Een dronken scooterbestuurder botste omstreeks half twee vannacht tegen een geparkeerde auto en raakte daarbij gewond. De man maakte behoorlijke stampij en weigerde hulp van de ambulancebroeders. 


De dronken scooterbestuurder reed omstreeks half twee vannacht op de Jan Vosstraat toen hij de macht over het stuur verloor, en tegen een geparkeerde auto botste.

De man had een flinke hoofdwond, maar weigerde de hulp van aangekomen politieagenten. De man wilde "alleen een ambulance" en belde zelf met de meldkamer (112) om daarom te vragen. De man had echter niet door dat er allang een ambulance was opgeroepen en dat deze net de straat inreed toen hij met de meldkamer aan het bellen was. Ook snapte hij blijkbaar niet dat als je onder invloed van alcohol met je scooter tegen andermans geparkeerde auto aanrijdt en daarbij schade veroorzaakt, je met de politie te maken krijgt (hoe moeilijk kan het zijn ?)

Het personeel van de ambulance was uitermate hulpvaardig en begripvol, maar de man vond het doorgaan met telefoneren belangrijker dan hun werkzaamheden. Toen het personeel van de ambulance de man meerdere malen hadden verzocht om zijn telefoongesprek te beëindigen, weigerde de man ook hun hulp en schold ze uit voor onder andere racisten. Hij trok zich vervolgens los, liep weg en schreeuwde om een andere ambulance. Nu is het in Nederland zo dat je blij mag zijn met snelle en deskundige medische hulp, maar het is (nog) niet zodanig luxe dat je bij de 112 centrale ambulances kan blijven bestellen totdat je er eentje krijgt die je wel bevalt.

De man bleef herhaaldelijk ernstig vloeken en stelde zichzelf dusdanig agressief op dat politieagenten uiteindelijk zijn 'diva gedrag' zat waren en de man hebben aangehouden. De man is in een politiewagen vervoerd naar het ziekenhuis; de ambulance reed daarbij 'voor de zekerheid' achter de politiewagen aan. Eenmaal aangekomen bleken zijn verwondingen mee te vallen, waarna de man naar het politiebureau Zuiderpark is vervoerd.

De politie heeft de eigenaar van de geparkeerde auto wakker gebeld en hem het slechte nieuws meegedeeld. De schade zal voorzover mogelijk op de scooterbestuurder verhaald worden.

De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan en foto's gemaakt van de sporen.

Video: Nick van Mourik


Foto's: Nick van der Toorn, Nick van Mourik
w NVM 4469

w NVM 4470

w IMG 9741

w IMG 9752

w NVM 4475

w NVM 4496

w NVM 4498

w NVM 4502

w IMG 9765