Drugsgebruikers veroorzaken aanrijding en commotie | Regio15.nl

Drugsgebruikers veroorzaken aanrijding en commotie

Den Haag - Twee drugsgebruikers hebben vanmiddag omstreeks half vier op de Linnaeusstraat een aanrijding veroorzaakt die de nodige commotie opleverde.


De bestuurder van een personenauto reed omstreeks half vier op de Linnaeusstraat en wilde de Genestetlaan oprijden, toen de automobilist daarbij een fietser over het hoofd zag.

De fietser kreeg een lichte tik van de auto en raakte daarbij ten val. Wonderbaarlijk raakte de fietser door de klap niet gewond. De inzittenden van de personenauto stapten vervolgens uit en gaven de fietser de schuld. De fietser werd daarbij bedreigd en er werd hevig tegen hem geschreeuwd.

Het incident gebeurde op een klaarlichte dag en in een drukke straat; veel omstanders c.q.  buurtbewoners bemoeiden zich dan ook met het incident. De inzittenden van de personenauto kregen het daarop benauwd en raakten onwel. Omstanders belden vervolgens de ambulancedienst en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Al snel bleek dat de inzittenden van de personenauto behoorlijk onder invloed waren van harddrugs. Beide inzittenden zijn met de ambulance vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. Eén van de ambulance zonder spoed (A2) en de andere ambulance met spoed (A1).

In beide ambulances reed een politieagent mee naar het ziekenhuis, onder andere om de veiligheid van het ambulancepersoneel te waarborgen. Het zou niet de eerste keer zijn dat hulpverleners te maken krijgen met agressie en geweld; recentelijk schold een dronken scooterbestuurder hulpverleners ernstig uit.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 9630

w IMG 9633

w IMG 9638

w IMG 9642

w IMG 9649

w IMG 9655

w IMG 9672

w IMG 9636

w IMG 9681