Aanrijding met RandstadRail bij halte Hoefbladlaan | Regio15.nl

Aanrijding met RandstadRail bij halte Hoefbladlaan

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een voertuig van de RandstadRail lijn 3 en een bestelbusje, is een inzittende daarvan bekneld geraakt.


Mogelijk wilde de auto 'nog even voor de RandstadRail langs piepen'. Het bestelbusje is klem komen te zitten tussen een mast van de bovenleiding en het voertuig van de RandstadRail. Het RandstadRail voertuig is door de klap met het voorste draaistel buiten de rails komen te staan.. 

Om de bestuurder van de auto te bevrijden zet de brandweer hydraulisch redgereedschap in. Na enige tijd had de brandweer een zijdeur eruit geknipt; het slachtoffer was vervolgens bereikbaar voor de ambulance bemanning.

De onfortuinlijke bestuurder is daarna voorzichtig op een wervelplank uit de auto gehaald. Na controle in de ambulance bleken zijn verwondingen mee te vallen; de man kon lopend de ambulance verlaten en hoefde dus niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De grote kraan van de brandweer is ter plaatse gevraagd om het RandstadRail voertuig een stukje opzij te tillen. Hierna werd de bestelauto weggehaald en afgevoerd door berger Vreugdenhil, waarna in samenwerking met de HTM het tramvoertuig weer in het spoor gezet kon worden.

De gemeente draagt zorg voor de schade aan de lichtmast en het tram waarschuwingslicht.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 0591 1

w IMG 0595

w IMG 0600

w IMG 0594

w IMG 0602

w IMG 0605

w IMG 0608

w IMG 0613

w IMG 0617

w IMG 0632

w IMG 0640

w IMG 0641

w IMG 0642

w IMG 0643