Fietser overleden na aanrijding door alcomobilist Loevesteinlaan | Regio15.nl

Fietser overleden na aanrijding door alcomobilist Loevesteinlaan

Den Haag - Een fietser is vanavond zwaar gewond geraakt toen hij op de Loevesteinlaan geschept werd door een automobilist.


De klap was dusdanig hard dat de fiets volkomen door midden brak en de verschillende delen over het wegdek verspreid lagen.

Om de bemanning van de twee ambulances bij te staan, is het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam (met de auto) ter plaatse gekomen. Het ambulance- en MMT- personeel heeft het slachtoffer gestabiliseerd en gereed gemaakt voor transport.

Uiteindelijk is de fietser met spoed naar het MCH/Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT reed mee in de ambulance.

De automobilist was inmiddels in de Hildebrandstraat in Den Haag aangetroffen en is aangehouden.

De verkeerspolitie en VOA zijn ter plaatse gekomen om de sporen die zijn achtergebleven (waaronder onderdelen van de auto) te verzamelen c.q. vast te leggen.

UPDATE 25 oktober: het 45-jarige slachtoffer is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De 23-jarige chauffeur die was doorgereden en later was aangehouden, bleek na een blaastest onder invloed van alcohol (375 ug/l) achter het stuur te hebben gezeten.

Video: Donny Kooistra


Foto's:
Nick van Mourik, Jeffrey Verzijl en Donny Kooistra

w IMG 3284

w IMG 3289

w IMG 3292

w NVM 9462

w IMG 3293

w IMG 3297

w NVM 9454

w IMG 3321

w IMG 3305

w IMG 3311

w IMG 3320

w jeffrey2