Moeder en baby gewond bij oversteken Wilhelminalaan | Regio15.nl

Moeder en baby gewond bij oversteken Wilhelminalaan

Voorburg - Een moeder en haar kindje zijn vanmorgen gewond geraakt, toen zij op de Koningin Wilhelminalaan door een auto werden aangereden.


Het ongeval gebeurde ter hoogte van een zebrapad dat wordt beveiligd met verkeerslichten. De moeder stak op dat moment over met een kinderwagen waarin de baby lag.

De automobiliste, een 38-jarige vrouw uit Leidschendam, kwam uit de richting van Den Haag. Volgens familie van de slachtoffers zou de vrouw zijn afgeleid door haar mobiele telefoon ten tijde van de aanrijding, maar de politie kan dit niet bevestigen.

De verwondingen van met name het kindje lieten zich ernstig aanzien. Om de ambulancebemanning te ondersteunen is de traumahelikopter ter plaatse gekomen en in de buurt geland. Volgens omwonenden heeft het kindje hoofdletsel opgelopen.

Het kind was wel bij kennis. De ambulance met moeder en baby is met spoed naar het ziekenhuis vertrokken; de arts uit de traumahelikopter is meegereden in de ambulance.

De VOA heeft daarna de sporen van de aanrijding vastgelegd t.b.v. het ongevalsonderzoek. Omwonenden klagen overigens dat er vaak hard gereden wordt op het bewuste stuk van de Wilhelminalaan, omdat er geen drempels liggen in het bewuste stuk. Er zijn geen drempels neergelegd omdat er een bus lijndienst rijdt.

Foto's en video: Rogier Visser


w IMG 5573 1

w IMG 5578

w IMG 5583

w IMG 5589

w IMG 5596

w IMG 5599