Spookrijder veroorzaakt ongeval op de A12 | Regio15.nl

Spookrijder veroorzaakt ongeval op de A12

Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de A12 zijn even voor middernacht drie gewonden gevallen.


Het ongeval gebeurde omstreeks tien voor twaalf op de rijbaan naar Den Haag, tussen de oprit bij Nootdorp en het Prins Clausplein.

Medewerkers van de Vermeulen Groep waren bezig om een deel van de rijbaan af te zetten in verband met werkzaamheden. Middels een Tekstkar werden automobilisten erop gewezen dat zij over de vluchtstrook moesten rijden, bij het volgen van de A12 richting Den Haag. Na het plaatsen van de eerste actiewagens werd door de verkeerscentrale 2 rode kruizen ingesteld boven de twee rijstroken.

Enkele automobilisten schrokken van de kruizen boven de rijstroken en besloten om op de A12 te keren. Behalve de kerende automobilisten, waren er ook enkele automobilisten die de rode kruizen op de A12 negeerden, in plaats van dat zij opschoven naar de aangegeven vluchtstrook.

Een van de spookrijdende voertuigen botste vervolgens frontaal op een ander voertuig. Na deze forse aanrijding brak er brand uit in een van de voertuigen. De inzittenden van het brandende voertuig zijn direct uitgestapt en opgevangen in het voertuig van een getuige.

Op basis van de eerste meldingen werd groot alarm geslagen: politie, brandweer, ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden gealarmeerd. Een medewerker van de verkeerspolitie heeft middels een brandblusser een eerste bluspoging gedaan. De brandweer heeft de brand vervolgens verder geblust. Ter plaatse bleken de verwondingen van de slachtoffers mee te vallen en hierop werd de inzet van het MMT gecanceld.

Saillant detail was dat de brandweer een hulpverleningsvoertuig ter plaatse heeft gevraagd, om het dak van de rode auto te knippen, aangezien in dit voertuig de gewonde vrouw met nekklachten zat, die door de getuige was opgevangen. De ambulancedienst heeft drie inzittenden naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan één met spoed. De auto van de getuige is uiteindelijk niet open geknipt.

Als gevolg van het ongeval waren drie rijstroken afgesloten en kon het verkeer niet rechtdoor richting Den Haag rijden. De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Rene Hendriks en Sander Paardekooper

w PEEN5585

w SBF50121

w SBF50123

w SBF50130

w PEEN5592

w SBF50133

w SBF50134

w SBF50136

w SBF50140

w SBF50144

 w SBF50155

w SBF50162

w SBF50170

w SBF50179