Meerdere tweewielers onderuit door gladheid | Regio15.nl
DutchEnglish

Meerdere tweewielers onderuit door gladheid

Regio - Toegegeven, het is even 'omschakelen' qua weer na de extreem hoge temperaturen die we de laatste weken hadden.


Maar nadat gisteravond al een auto ten prooi viel aan de gladheid, hadden vanmorgen voornamelijk fietsers, scooterrijders en brommers er last van. Overal in de regio kwamen zij ten val door 'gladde stukjes'; weggedeelten die opgevroren waren.

Op de Ypenburgse Boslaan kwam een fietsster lelijk ten val. Omdat het letsel zich ernstig liet aanzien, werd de traumahelikopter 'LL2' ter ondersteuning van de ambulancebemanning ter plaatse gestuurd. De helikopter landde op een grasveld vlan naast het incident.

Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De arts is niet meegereden, maar in plaats daarvan met de helikopter teruggevlogen naar Rotterdam.

De politie heeft (totdat er gestrooid was) het gladde stuk afgezet om meer ongelukken te voorkomen. Een aantal scooterbestuurders en fietsers had blijkbaar de behoefte om hun geluk te proberen en wilden door de afzettingen heen om over het gladde stuk rijden. Zij zijn door de politieagenten aangesproken.

Foto's: Marcel Hillebrand en Rene Hendriks
w IMG 9765 1

w PEEN5614

w PEEN5616

w PEEN5618

w PEEN5624

w PEEN5626

w PEEN5636