Auto in het grind en lopend naar het bureau | Regio15.nl

Auto in het grind en lopend naar het bureau

Den Haag - Een alcomobilist heeft vanavond even na half zeven met zijn bestelbusje een nieuwe route langs de Melis Stokelaan uitgeprobeerd.


Komend vanaf het Zuiderpark wilde de bestuurder rechtsaf de Melis Stokelaan op rijden, maar deed dit enkele meters te vroeg waardoor hij op de trambaan terecht kwam.

Tram 9 stond hierdoor in beide richtingen gestremd. Trams reden tussen station Hollands Spoor en halte Loevesteinlaan om via de route van tram 16.

Agenten die op de melding van het incident afkwamen twijfelden over de nuchterheid van de bestuurder en controleerden hem daarop met een voorselectieapparaat. Na deze controle werd duidelijk dat de bestuurder onder invloed van alcohol was, en is hierna lopend overgebracht naar het naastgelegen politiebureau.

Om een eerste snelle poging te doen het voertuig van de trambaan te halen, poogden HTM-medewerkers met een sleepkabel het busje weg te trekken. Bij aanvang van deze poging kwam berger Vreugdenhil reeds aanrijden aan wie de taak werd overgelaten.

Binnen enkele minuten was het voertuig op de bergingsauto geplaatst waarna het tramverkeer weer doorgang kon vinden.

Foto's: Dejan Jeremic

whxdvN.JPG

bYEKPf.JPG

tY7lxz.JPG

qDZU24.JPG

PLYewO.JPG

LNMt8R.JPG

nz4xjc.JPG

ow5T6Y.JPG