Wéér een ongeval op kruispunt Zijdeweg - N44 | Regio15.nl

Wéér een ongeval op kruispunt Zijdeweg - N44

Wassenaar - Het blijft een kruispunt met een 'bepaalde' reputatie, daar waar de N44 en de N14 kruisen bij de Zijdeweg.


Ook vandaag was het weer 'raak'. Twee voertuigen kwamen rond het middaguur met elkaar in botsing. Ambtenaren van de Koninklijke Marechaussee die het ongeval opmerkten hebben direct de weg afgezet en betrokkenen nagevraagd of er sprake was van letsel. Geluk bij een ongeluk: er bleek niemand gewond.

Het is echt niet voor de eerste keer dat het er fout gaat, het is van alle jaren: van onder andere 20092010, 201120132015. Het is een vast kruispunt waar steevast één partij door rood schijnt te rijden en daardoor een ongeval veroorzaakt.

Echter levert een ongeval (en dus een wegafsluiting) zoveel hinder op, dat ook vandaag de wegen richting het kruispunt direct volstroomden. Een flinke file ontstond op de N44 vanaf de Houtlaan richting Den Haag, en op de wegen vanaf de N14 naar de N44 kon de term 'doorstroming' linea recta de prullenbak in.

Agenten van bureau Wassenaar probeerden samen met de collega's van de Koninklijke Marechaussee de massa voertuigen enigzins in beweging te houden door het verkeer te regelen.

Nadat de berger ter plaatse was en de voertuigen had afgesleept, kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto's: Arthur van Wezel en Dejan Jeremic

mguHs1.jpg

PFidW9.jpg

iCz46L.JPG

n0VIHF.JPG

2XekHN.JPG

zV461c.JPG

NHD5EO.JPG

kIPs80.JPG

RGUWZ6.JPG

P13hJh.JPG

ZCZqRF.JPG

lrYmqB.JPG