Voetganger op zeebrapad aangereden door automobilist | Regio15.nl

Voetganger op zeebrapad aangereden door automobilist

Den Haag - Dat je als voetganger zelfs op een zebrapad moet oppassen bleek vandaag op de Frederik Hendriklaan.


Een voetganger stak op de kruising Frederik Hendriklaan met de Prins Mauritslaan over op een zogeheten 'voetgangersoversteekplaats; in de volksmond beter bekend als 'zebrapad'.

Een afslaande automobilist heeft de voetganger over het hoofd gezien en botste op het zebrapad tegen de voetganger. Volgens ooggetuigen vloog de voetganger daarbij zelfs over de motorkap van de auto heen.

De voetganger viel op de grond en raakte ernstig gewond. Omstanders belden direct 1-1-2. Op basis van de inhoud van de meldingen stuurde de gemeenschappelijk meldkamer behalve de politie en een ambulance ook het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam ter plaatse.

Al snel bleek dat het MMT niet nodig was. De traumahelikopter kon hierop retour thuisbasis Rotterdam/The Hague Airport.

De voetganger is onderzocht en behandeld in de ambulance. De ambulancebemanning bracht het slachtoffer hierna met spoed over het ziekenhuis om daar verder behandeld te kunnen worden aan zijn verwondingen.

De verkeerspolitie heeft de aanrijding op beeld vastgelegd voor het proces-verbaal. In verband met de aanrijding en de afhandeling hiervan was de Frederik Hendriklaan in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de kruising met de Prins Mauritslaan. Ook het tramverkeer ondervond hiervan hinder.

Foto's: Ruben van Essen

xcQiX1.JPG

4KIVYO.JPG

DzsRTN.JPG

B2RmCL.JPG

YQwkUr.JPG

Zhe5H9.JPG

Q8VvwL.JPG