Inzittenden auto gevlucht na aanrijding met voetganger | Regio15.nl

Inzittenden auto gevlucht na aanrijding met voetganger

Den Haag - Op de Hengelolaan is vanmorgen een voetgangster aangereden door een auto, waarvan de inzittenden daarna zijn gevlucht.


De voetgangster heeft bij het ongeval haar been gebroken. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor zeven op het kruispunt met de Maartensdijklaan.

De auto kwam volgens getuigen met hoge snelheid uit de richting van de Dedemsvaartweg. Ter hoogte van de Maartensdijklaan raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en schoot over het fietspad heen. Naast het fietspad liep op het voetpad een vrouw. De auto raakte de vrouw maar reed door. Daarna reed de auto tegen een verkeerspaal aan en vervolgens tegen een boom. Met hoge snelheid ging het verder en nogmaals reed de auto tegen een boom aan, die volledig afknapte.

Uiteindelijk kwam de auto met daarin twee inzittenden, bijna in een sloot tot stilstand. De beide inzittenden hebben zich niet om het slachtoffer bekommerd maar zijn na het ongeval gevlucht in de richting van het Zuiderpark.

Voorbijgangers hebben aan het slachtoffer eerste hulp verleend. Het slachtoffer is daarna door ambulancepersoneel op een vacuümmatras gefixeerd en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft de kruising afgezet. Bovendien zijn politie-eenheden in de omgeving op zoek gegaan naar de inzittenden van de auto. Onbekend is of er al aanhoudingen zijn verricht.

Omdat de auto deels in het water lag was ook de brandweer gealarmeerd. Maar omdat er niemand meer in de auto zat, bleef de inzet van de brandweermensen beperkt tot het verlenen van hand- en spandiensten en het verlenen van eerste hulp aan het slachtoffer.

De VOA onderzoekt het ongeval.

Update: Politie Zuiderpark bericht dat één van de gevluchte inzittenden uit de bosjes is geplukt in het Zuiderpark. De man, een 24-jarige Rijswijker die de bestuurder bleek te zijn, blies 665 ugl bij de blaastest. De personalia van de bijrijder zijn bekend.

Update 17-12: De Officier van Justitie heeft vanmorgen anderhalfjaar cel geëist tegen de bestuurder. Ook het 54-jarige slachtoffer volgens het AD aanwezig in de rechtszaal. Zij zal ondanks een lange revalidatie vermoedelijk de rest van haar leven invalide blijven.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Donny Kooistra, Daan van den Ende en Nick van Mourik

gBggex.JPG

4iPhXA.JPG

RHOaqx.JPG

UfGBf8.JPG

leqTx6.JPG

IvO7zi.JPG

XyXnnY.JPG

JQ4wmI.JPG

wi0eGI.JPG

dli0Wd.JPG

sQr0uA.JPG

oSyEWq.JPG

KQ6lWo.JPG

ZwEDK5.JPG