Aanrijding tussen auto en ambulance Zwaardslootseweg | Regio15.nl

Aanrijding tussen auto en ambulance Zwaardslootseweg

Zoetermeer - Ambulances komen normaliter om anderen te helpen bij aanrijdingen.


Maar vandaag raakt een ambulance zelf betrokken bij een aanrijding, toen deze in botsing kwam met een personenauto op de kruising van de Europaweg met de Zwaardslootseweg. De ambulance was op dat moment waarschijnlijk bezig met een spoedrit vanaf de Cecaliagang in Zoetermeer naar het LUMC ziekenhuis in Leiden.

Er werden gelijk extra ambulances op weg gestuurd om de collega's en de inzittenden van de personenauto bij te staan. Of er daadwerkelijk gewonden zijn gevallen en hoe ernstig hun letsel is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Update: De verpleegkundige van de ambulance en de inzittenden van de personenauto zijn gecontroleerd door de bemanning van de extra ambulances, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De patiënt die achterin de getroffen ambulance lag, is met een andere ambulance alsnog naar het LUMC ziekenhuis in Leiden vervoerd.

Afgelopen maandag was er ook al een bijna-aanrijding in een vergelijkbare situatie. En in 2014 kwam een ambulance op de Wippolderlaan op zijn kant terecht na een aanrijding. En in 2011 gebeurde er ook een forse aanrijding op de Maanweg.

Video: Roy Wolters

Foto's: Roy Wolters, Wilbert Tintel
4D0HM3.JPG

w DSC02316

w DSC02318

Kh9OtK.JPG

43KY5n.JPG

w DSC02320