Dode bij ongeval tijdens hijswerkzaamheden Rijnstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dode bij ongeval tijdens hijswerkzaamheden Rijnstraat

 Den Haag - In de Rijnstraat is donderdagochtend een vrouw om het leven gekomen, nadat er delen van een steiger naar beneden vielen.


Het slachtoffer liep vlakbij de bouwplaats bij het voormalige ministerie van VROM aan de Rijnstraat, toen zij werd geraakt door vallende steigerdelen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd waaronder twee ambulances, brandweer en een traumahelikopter uit Rotterdam.

Hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. 

De traumahelikopter werd geannuleerd toen vast was gesteld dat het slachtoffer was overleden. De helikopter is uiteindelijk niet geland, maar boven de stad omgekeerd en teruggevlogen naar Rotterdam.

Vermoedelijk is er op de bouwplaats iets uit een kraan gevallen. Dat object is naar beneden gevallen, heeft een steiger geraakt, en delen die daarvan loskwamen hebben weer de passante geraakt die langs de bouwplaats liep.

De politie heeft zwarte schermen geplaatst om het zicht op het ongeval af te schermen. De HTM meldt dat trams 1, 9, 15, 16 en 17 omrijden.

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen op de wat langere termijn zijn voor de afzettingen rondom de bouwplaats. Als deze afzettingen verruimd moeten worden, zal dat verstrekkende gevolgen hebben voor (met name) het tramverkeer in de binnenstad.

Omdat het ongeval tijdens de drukke ochtendspits plaatsvond, zijn er veel getuigen. Medewerkers van bureau slachtofferhulp zijn ter plaatse. Opvanglocatie getuigen is in een ruimte bij de HTM in Den Haag CS.

Het gebouw ondergaat op dit moment een grondige en langdurige renovatie. Het gebouw is daarbij eerder al getroffen door een grote brand

Update: Het slachtoffer is een 47-jarige vrouw.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende, Nick van Mourik

P7lZct.JPG

w rgdEVASjlckatiKrb0CGmjpsJJ1xDH0Nnt5C3cGr

MBdylz.JPG

WE1T9a.JPG

z6t88v.JPG

w VDEM3659 1b

nA0rvY.JPG

fYIJep.JPG

P7lZct.JPG

jbZf61.JPG

geN9ma.JPG

K3rUNA.JPG

Xe9kjd.JPG

GBFSSk.JPG

qaa90W.JPG

7JZYq7.JPG

ce3sax.JPG

yi4xRc.JPG

MeS032.JPG

tjxMIR.JPG

a2zoWZ.JPG