Automobilist "onder invloed" raakt van de weg op de Donau | Regio15.nl

Automobilist "onder invloed" raakt van de weg op de Donau

Den Haag - Een automobilist die mogelijk onder invloed was van drank of drugs, heeft vanmiddag op de Donau 'zijn sporen achtergelaten'.


De man reed rond tien voor drie met zijn auto over de Donau, vanuit de richting van de Zoetermeerse Rijweg, toen hij ter hoogte van de Wolga (vlak voor het ADO Stadion) de macht over het stuur verloor en van de weg raakte.

De auto raakte een boom, een hekwerk, een reclamebord, nog een hekwerk en kwam tenslotte tegen via gevel van een bedrijfspand tot stilstand. Ook het bedrijfspand liep daarbij schade op.

De automobilist raakte gewond en is op de brandcard de ambulance in gereden. Omdat de bestuurder onder invloed was van een nog onbekende stof, ging hij volledig door het lint in de ambulance. Meerdere agenten hebben de man onder bedwang gehouden, zodat de man aan de brancard gefixeerd kon worden. Toen de man eenmaal tot rust was gekregen, zijn een aantal agenten met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Ook is er nog een politievoertuig achter de ambulance aangereden.

De brandweer heeft zich toegang verschaft tot het bedrijfspand zodat de eventuele schade in het pand beter kon worden bekeken. Ook de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Den Haag is ter plaatse geweest om de de schade aan het bedrijfspand te controleren.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval, waarbij diverse sporen zijn vastgelegd. Een bergingsbedrijf heeft met een grote bergingskraan de auto over het hek getild en weggesleept. In de takels was de schade aan het voertuig heel goed zichtbaar.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Patrick Kramer

6Vbj59.JPG

0wndMl.JPG

Go5uIq.JPG

8CmNQu.JPG

anLgbc.JPG

3rGf9Q.JPG

pHmUNp.JPG

3lpQfw.JPG

xJYomS.JPG

fWt5zw.JPG

fXUGUY.JPG

nA6JqB.JPG

XBgCGH.JPG

pfo6cF.JPG

KQHZc8.JPG

NJyX07.JPG

whFX3j.JPG

hS6ENq.JPG

w IMG 2720

w IMG 2730