Auto tegen hekje en tegelijkertijd inzet traumaheli in Zoetermeer | Regio15.nl

Auto tegen hekje en tegelijkertijd inzet traumaheli in Zoetermeer

Zoetermeer - Vanavond was het druk in Zoetermeer: Binnen vijfhonderd meter en vijf minuten na elkaar vonden er twee afzonderlijke incidenten plaats.


Rond tien voor half negen botste een vrouw op een wegversperring op de Juweellaan. De vrouw reed na een onwelwording tegen de versperring op het fietspad, waar zij eigenlijk rechtsaf had moeten slaan.

Politie, brandweer en ambulance werden gealarmeerd voor dit ongeval, waarbij het slachtoffer nek- en/of rugletsel had. In eerste instantie maakte de brandweer zich gereed om eventueel een deur of het gehele dak er af te 'knippen', maar dit bleek niet nodig.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op de wervelplank gelegd, waarna zij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Tijdens de hulpverlening aan dit slachtoffer landde er honderd meter verderop een traumahelikopter voor een ander incident, in een woning aan het Basalt.

Aldaar was een baby onwel geworden, waarvoor ook politie en een ambulance inmiddels ter plaatse waren.

Het kindje is door ambulancepersoneel en de MMT-arts behandeld en later ook met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts is later door de bemanning van de heli opgehaald en retour Rotterdam/The Hague Airport gevlogen.

Foto's (Juweellaan): Dejan Jeremic

JKhTTv.JPG

fqRX0P.JPG

JAiKYB.JPG

VJ83is.JPG

tyfDjM.JPG

1ab4Sk.JPG

fX1FA3.JPG

 Foto's (Basalt): Nick van der Toorn, Martin van Oostveen en Dejan Jeremic

Xauak7.JPG

jK6t9T.JPG

pTaREn.JPG

GcXBJ2.JPG

sPaEur.JPG

QUrhrO.JPG