Brommobiel over de kop op de Neherkade | Regio15.nl

Brommobiel over de kop op de Neherkade

Den Haag - Zondagmiddag omstreeks half vier heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Neherkade ter hoogte van de Laakdwarsweg.


Vermoedelijk door een te hoge snelheid, is de bestuurder van een van de betrokken voertuigen in een slip terecht gekomen. In die slip heeft deze auto een andere personenauto en een brommobiel geraakt. De brommobiel sloeg door de botsing over de kop en kwam op de oprit van de naastgelegen rijbaan weer op zijn  wielen tot stilstand.

Behalve de politie en ambulancedienst kwam ook de brandweer ter plaatse voor een mogelijke beknelling. Van een beknelling was echter geen sprake, omstanders hadden intussen de bestuurder van de brommobiel al uit zijn voertuig gehaald.

Aangezien er in beide rijrichtingen betrokken voertuigen tot stilstand waren gekomen, werd de Neherkade in beide richtingen afgesloten. Richting Moerwijk kon gebruik worden gemaakt van de af en oprit, maar richting Binckhorst moest het verkeer een andere route zoeken.

De bestuurder van de brommobiel is in de ambulance onderzocht en bleek slechts lichtgewond geraakt te zijn. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Om de toedracht van het ongeval te onderzoeken werd de VOA ter plaatse gevraagd voor een ongevalsonderzoek. Mede hierdoor werd de Neherkade 2 uur na het ongeval pas weer vrijgegeven.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Nick van der Toorn

ondEOK.JPG

ePjrO9.JPG

aC2axM.JPG

CW1i3H.JPG

Vt81Ab.JPG

yf7V4c.JPG

fSQKSQ.JPG

4eOjX2.JPG

cUhGjX.JPG

6suitM.JPG

9CqFKL.JPG