Forse aanrijding met nieuwe tram | Regio15.nl

Forse aanrijding met nieuwe tram

Den Haag - Rond half zeven heeft op de rotonde bovenop de Neherkade een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een tram.


Het tramstel van lijn 17 was onderweg van halte Oudemansstraat richting halte Leeghwaterplein, maar werd op de rotonde bij de Slachthuisstraat/Leeghwaterplein tot stoppen gedwongen door een automobilist die zijn voertuig tegen de tram aan had 'geparkeerd'.

Politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Samen met de HTM heeft de politie de rotonde deels afgesloten. Het ambulancepersoneel heeft iemand onderzocht, maar deze persoon hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Een agent van de Verkeerspolitie is ter plaatse geweest om onderzoek te verrichten. Na het onderzoek kon de auto worden afgesleept; de tram is op eigen gelegenheid naar de remise gereden voor onderhoud en reparatie. De gemeente zal zorg dragen voor de vernielde paal met waarschuwingslicht.

Voorzover wij weten is dit overigens het eerste (forse) ongeval met een nieuwe Siemens-tram. Door het ongeval hebben lijnen 1, 16 en 17 om moeten rijden.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra en Sander Paardekooper

DHEqC0.JPG

z37w5u.JPG

iR2fQV.JPG

dHhJ5n.JPG

jnOkJ9.JPG

UH8rIc.JPG

ckFoDd.JPG

wmz19Z.JPG

waW7S0.JPG

qMEDVX.JPG

JmYXUE.JPG

nOzvu3.JPG

H0vHa9.JPG

F0ERKC.JPG