Twee zwaargewonden na aanrijding met RandstadRail Escamplaan | Regio15.nl

Twee zwaargewonden na aanrijding met RandstadRail Escamplaan

Den Haag - Twee personen raakten vanmiddag zwaargewond na een aanrijding tussen de RandstadRail en een scooter op de Escamplaan.


Ter hoogte van de Heiloostraat kwam een scooter met twee opzittenden, een 23 jarige man uit Nootdorp en een vrouw, eveneens 23 jaar uit Delft, in botsing met RandstandRail lijn 4 die richting de Leyweg reed. Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Mogelijk wilde de scooterbestuurder oversteken op een oversteekplaats ter hoogte van de Heiloostraat. Door de klap kwam de vrouwelijke opzittenden naast de RandstadRail terecht. De mannelijke opzittende kwam onder de RandstadRail terecht.

Er werd door de hulpdiensten groot ingezet. Meerdere ambulances en brandweervoertuigen kwamen met spoed ter plaatse. Ook werden er door de meldkamer twee Mobiel Medische Teams opgeroepen. Deze kwamen met de traumahelikopter uit Rotterdam en Amsterdam ter plaatse en landden op een veldje aan de Purmerendstraat. Zij hebben het ambulancepersoneel ondersteund bij het stabiliseren van de slachtoffers. Beiden waren er erg slecht aan toe en moesten met spoed worden overgebracht naar een ziekenhuis.

Een motorrijder van de politie is met spoed naar het Haga Ziekenhuis locatie Leyweg gereden. Niet veel later is hij ter plaatse gekomen met gekoelde zakken bloed. Deze zakken werden afgeleverd bij het behandelend personeel op straat.

Tankautospuiten van kazernes Den Haag/Loosduinen en Den Haag/Laak kwamen ter plaatse voor ondersteuning. De brandweer schaalde in verband met de inzet van deze twee tankautospuiten op naar 'middel hulpverlening'. Ook kwam er een hulpverleningsvoertuig en een Officier van Dienst ter plaatse om als leidinggevende te figureren.

Het vrouwelijke slachtoffer, die er het slechts aan toe was, werd met hoofdletsel, met spoed en onder motorbegeleiding van de politie overgebracht naar het MCH/Westeinde. De arts van het MMT uit Rotterdam is meegereden naar het ziekenhuis om tijdens de rit nog specifieke medische handelingen te kunnen plegen. Het tweede, mannelijke slachtoffer is met armletsel ook met spoed, maar zonder motorbegeleiding, vervoerd naar het HagaZiekenhuis/locatie Leyweg. Later is hij alsnog overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam voor een gespecialiseerdere behandeling in het Traumacentrum Zuidwest Nederland.

Al eerder is er een aanrijding geweest met een RandstadRail op hetzelfde stukje Escamplaan. Hierbij is het slachtoffer helaas komen te overlijden. Op Twitter brak vrij snel na het bekend worden van deze aanrijding een discussie uit over het overteken op de plek des onheils. Mogelijk zou dit de oorzaak van deze aanrijding geweest kunnen zijn.

Video: Donny Kooistra en Ferrie van der Geer, Marcel Been en Dave Wijnants

Foto's: Donny Kooistra, Tim de Kleyn en Rene Hendriks

Y9IOxc.JPG

7NbYEv.JPG

9R9aoc.JPG

tQHYwo.JPG

pHdiQT.JPG

kDLCJ7.JPG

9HBbnx.JPG

LCNVww.JPG

EJtTnh.JPG

w TDK 9476

mzknWO.JPG

w TDK 9478

jbEN47.JPG

w TDK 9488

X26uZB.JPG

TUFtMz.JPG

Y16mQM.JPG

w TDK 9496

w TDK 9499

7KmmOW.JPG

w TDK 9538

XuCKIG.JPG