Man zwaargewond na duik in zee bij Kijkduin | Regio15.nl

Man zwaargewond na duik in zee bij Kijkduin

Den Haag - Een man is vanavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in zee bij Kijkduin.


De man, een 26-jarige Pool, was rond kwart over zes aan het zwemmen in zee en kwam bij het nemen van een duik verkeerd terecht. Hij liep daarbij hoofd- en/of rugletsel op.

Het slachtoffer is door leden van de Reddingsbrigade aan land gebracht en vervolgens is aan hem eerste hulp verleend door politiemensen en leden van de Reddingsbrigade. De verzorging werd hierna overgenomen door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam. De traumahelikopter is bij deze gelegenheid op het strand geland.

Gelet op de toestand van het slachtoffer, het hobbelige strand en de drukte op de weg is besloten om het slachtoffer niet per ambulance maar met de traumahelikopter over te brengen naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer is hiertoe op een wervelplank gefixeerd en naar de helikopter gedragen. Hierna is de helikopter met het slachtoffer vertrokken naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het is overigens zeer uitzonderlijk dat een zwaargewond slachtoffer per traumahelikopter naar het ziekenhuis wordt overgebracht. In verreweg de meeste gevallen gebeurt dit namelijk per ambulance.

Video en foto's: Ivar Gieles

9mOaWl.JPG

buQIzP.JPG

ruUVV3.JPG

R2Unvy.JPG

Jwco2B.JPG

EWpbTf.JPG

xt2QUO.JPG

4HJi6D.JPG

sQQhTL.JPG

JLlzNF.JPG

YMEUUP.JPG

DNGNbj.JPG

eQBYfM.JPG

MlNXb7.JPG