Auto finaal doormidden bij ongeval op de N14 | Regio15.nl

Auto finaal doormidden bij ongeval op de N14

Leidschendam - Bij een zwaar eenzijdig ongeval op de N14 zijn vanavond twee gewonden gevallen.


Een automobilist reed vanavond omstreeks half acht met waarschijnlijk zeer hoge snelheid over de N14 tussen Leidschendam en de kruising met de Bezuidenhoutseweg.

Vlak na de Spoortunnel op de grens met Wassenaar ging het mis, en is de automobilist door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. De auto is hierop tegen een paal gebotst, waarbij de auto finaal doormidden is gebroken. De beide delen van de auto lagen op verschillende weghelften en het wegdek lag bezaaid met auto-onderdelen.

Meteen werden enkele ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam ter plaatse gestuurd. De traumaheli is naast de N14 'aan de kant van de volkstuinen' geland.

Voor zover bekend zijn er twee inzittenden gewond geraakt en met spoed vervoerd naar het MCH/Westeinde ziekenhuis. De arts van het MMT is met één van de ambulances meegereden naar het ziekenhuis, en is daar weer opgehaald door de traumahelikopter.

De VOA doet uitgebreid onderzoek naar het ongeval. Als gevolg van het ongeval en het VOA-onderzoek is de N14 enkele uren afgesloten in beide richtingen.

Ook de verklaringen van ooggetuigen zijn belangrijk om duidelijk te krijgen wat er is gebeurd. De politie vraagt daarom ooggetuigen zich te melden op het nummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Overigens is op exact hetzelfde punt in 2012 een vergelijkbaar ongeval gebeurd. Even verderop (het stuk tussen de Wittenburgerweg en het viaduct over de N44) is in 2009 ook een zwaar ongeluk gebeurd, waarbij toen zelfs 2 dodelijke slachtoffers te betreuren waren.

Update 22:00: De bestuurder is er met relatief lichte verwondingen vanaf gekomen en heeft dezelfde avond het ziekenhuis kunnen verlaten. De bijrijdster ligt nog in het ziekenhuis. Zij is buiten levensgevaar maar is er nog wel slecht aan toe.

Foto's: Rene Hendriks, Ruben van Essen, Sander Paardekooper, Herman van der Woude en Ivar Gieles

bRwkZv.JPG

YCvoQP.JPG

xHQ90p.JPG

wtsgLD.JPG

YThxhV.JPG

w IMG 9694

UnOhTq.JPG

qWv5i7.JPG

UzZD1t.JPG

rzNh6f.JPG

kE2OwY.JPG

0zS1ZA.JPG

3qFnUe.JPG

VuKjh5.JPG

NqaZtu.JPG

w IMG 9711

9n7eJZ.JPG

oscVIw.JPG

gYRTIE.JPG

EmGiim.JPG

CQaNkP.JPG

De traumahelikopter 'Lifeliner 2' uit Rotterdam landt op het MCH/Westeinde ziekenhuis om de arts van het MMT op te halen.

4dzP8b.JPG

ag4CxY.JPG

FIGhXs.JPG

oI2jCO.JPG

CuUaju.JPG

Mj33zb.JPG

OIvA5l.JPG

X4i62i.JPG