Vermoedelijke straatracer crasht op het Buitenom | Regio15.nl

Vermoedelijke straatracer crasht op het Buitenom

Den Haag - Donderdagmiddag omstreeks kwart over vijf heeft er een ongeval plaatsgevonden op het Buitenom, waarbij 2 auto's zwaar beschadigd zijn geraakt.


Een auto met enkele inzittenden kwam aanrijden vanaf het Vaillantplein in de richting van het MCH Westeinde ziekenhuis, toen deze door vermoedelijk een te hoge snelheid uit de bocht vloog.

Rijdend op de meest rechter rijstrook brak de achterkant uit van de auto, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. In een poging om de controle terug te krijgen, botste de automobilist echter tegen 2 geparkeerde voertuigen aan en belandde daarna op het fietspad. 2 auto's raakten door het ongeval total-loss. Het 3e voertuig had slechts wat lichte bumperschade.

Een van de inzittenden raakte lichtgewond aan zijn been, maar een ambulance was ter plaatse niet nodig.

De politie kwam ter plaatse om de assisteren bij de afhandeling van het ongeval en hoorde enkele getuigen over het ongeval. Het verhaal van de getuigen kwam echter niet overeen met het verhaal van de inzittenden van het voertuig.

Volgens de getuigen reed een 17-jarige inzittende, terwijl de inzittenden tegen de politie verklaarden dat iemand anders achter het stuur zat. De 17-jarige inzittende zou gereden hebben in de auto van zijn moeder en was slechts in het bezit van een 2toDrive rijbewijs. De 17-jarige inzittende mag onder begeleiding van een vaste coach een auto besturen, maar deze zou niet in de auto gezeten hebben.

Omdat de getuigen ook over een mogelijke straatrace spraken werd de VOA ter plaatse gevraagd, om onderzoek te doen bij het ongeval. Met dit onderzoek probeert de politie vast te stellen met welke snelheid de auto gereden zou hebben. Ook standen van de bestuurdersstoel en standen van de spiegels zou aanwijzingen kunnen opleveren welke bestuurder daadwerkelijk gereden zou hebben.

Vanwege het onderzoek was het Buitenom enkele uren afgesloten in de richting van het MCH Westeinde ziekenhuis. Berger Vreugdenhil mocht 's avonds omstreeks half tien 2 betrokken voertuigen wegtakelen, waarbij het voertuig van de veroorzaker naar Politiebureau Zichtenburg ging voor nader onderzoek. De rijbaan werd omstreeks tien uur weer vrijgegeven.

Video en foto's: Sander Paardekooper

ordWjJ.JPG

rWJNzV.JPG

0F2Ct1.JPG

c09K5l.JPG

OlzrBa.JPG

WwkDwS.JPG

JqTvwy.JPG

ELGSwF.JPG

PYlfeb.JPG

45lbqN.JPG

9m4Swn.JPG