Agent gewond bij aanhouding na aanrijding | Regio15.nl

Agent gewond bij aanhouding na aanrijding

Den Haag - Een agent is rond middernacht gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 25-jarige vrouw, die betrokken was bij een aanrijding op de Groenteweg.


De aanrijding vond plaats op de Groenteweg ter hoogte van de Jacob Schorerlaan. De bestuurder van één van de voertuigen wilde de Groenteweg oprijden vanaf de Jacob Schorerlaan, maar gaf geen voorrang aan de andere auto die op de Groenteweg reed. Bij de aanrijding raakten beide auto’s vermoedelijk total-loss.

Eén bestuurster bleek gedronken te hebben en werd na een blaastest ter plaatse aangehouden. De vrouw wilde haar rijbewijs niet tonen en werkte niet mee met de agenten. Het vermoeden bestond dat de vrouw niet in het bezit was van een (geldig) rijbewijs.

De vrouw ging in verzet tegen haar aanhouding, wat resulteerde ik het nodige duw- en trekwerk op straat. Het lukte de agenten uiteindelijk om haar op de grond te fixeren, waarna zij geboeid afgevoerd kon worden naar het politiebureau.

Later bleek dat een van de agenten tijdens de aanhouding gewond was geraakt aan zijn hand. De agent heeft aangifte gedaan tegen de vrouw.

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht een vrouw en enkele kinderen uit één van de voertuigen. Na controle mochten zij hun weg vervolgen. Uit de auto van de aangehouden vrouw is een passagier met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Berger Vreugdenhil kwam ter plaatse om beide voertuigen weg te slepen.

Update 05-09-2016: De politie laat weten dat de agent bij de aanhouding zijn middenhandsbot heeft gebroken, zo bleek later in het ziekenhuis. De 25-jarige aangehouden verdachte reed inderdaad zonder rijbewijs. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt voor mishandeling, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Video en foto's: Sander Paardekooper en Nick van Mourik

w Groenteweg SBF51183

OswwnQ.JPG

w Groenteweg SBF51190

UXBDEp.JPG

w Groenteweg SBF51197

w Groenteweg SBF51198

QmcfLt.JPG

w Groenteweg SBF51200

w Groenteweg SBF51206

w Groenteweg SBF51215

w Groenteweg SBF51222

w Groenteweg SBF51226