Twee gewonden en A12 dicht door ongeval bij Zevenhuizen | Regio15.nl

Twee gewonden en A12 dicht door ongeval bij Zevenhuizen

Den Haag - Twee gewonden en een fikse verkeerschaos; dat was het gevolg van een ongeval vanmiddag op de A12.


Op de rijbaan richting Den Haag, tussen Zevenhuizen en Bleiswijk, kwamen even voor half drie twee auto's met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen kwam daarbij op z'n kant tot stilstand; de ander is een paar honderd meter verder op de vluchtstrook tot stilstand gekomen.

Politie, brandweervoertuigen uit Gouda en Zevenhuizen en twee ambulances uit Haaglanden zijn in verband met dit ongeval gealarmeerd.

Er moest één inzittende uit de auto worden bevrijd die op z'n kant lang. Hiertoe heeft de brandweer het dak van dat voertuig geknipt. Toen de inzittende was bevrijd, is deze zonder spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Ook een tweede inzittende is naar het ziekenhuis overgebracht.

Door het ongeval moest de A12 richting Den Haag worden afgesloten. Dit leidde binnen de kortste keren tot een file van tientallen kilometers. Verkeer dat door het ongeval 'opgesloten' stond mocht weliswaar via de vluchtstrook langs het ongeval rijden, maar het overige verkeer moest omrijden. Richting Gouda ontstond een lange kijkersfile

Dit alles leidde in de omgeving tot veel verkeersoverlast. De alternatieve route via de N11 slibde al gauw dicht en daarom werden bestuurders vanuit Utrecht geadviseerd om via de A2, A9 en A4 te reizen. De route 'langs de A12', dus door Moerkapelle, leverde ook veel overlast op.

De afsluiting van de A12 duurde tot even over half vijf; toen werd de A12 richting Den Haag weer opengesteld.

Video en foto's: Dejan Jeremic

40uv9f.JPG

916BQM.JPG

UoKOob.JPG

Gkgkwr.JPG

JKzKsu.JPG

CMPGCj.JPG

Nxdubl.JPG

ACMriw.JPG

Ym0hV7.JPG

soYEiv.JPG

OrxsEn.JPG

CqWbXk.JPG

C61Bwa.JPG

eFPEhv.JPG

3BnNo2.JPG

Zaj366.JPG

5girc8.JPG

ATsihA.JPG

qnvXkb.JPG