Man bekneld onder de tram op de Koninginnegracht | Regio15.nl

Man bekneld onder de tram op de Koninginnegracht

Den Haag - Vanavond is een 51-jarige man op de Koninginnegracht door een tram aangereden.


Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half tien tussen de Zuid-Hollandlaan en de Dr. Kuyperstraat. Het is niet bekend hoe het ongeval kon gebeuren.

In verband met het ongeval werd er door de hulpdiensten gelijk groot alarm geslagen; zowel politie, ambulancedienst, brandweer als het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam kwamen ter plaatse.

Het slachtoffer was door de aanrijding deels onder de tram geraakt en lag hierna beklemd tussen de rails en de tram; hij kon zelfstandig geen kant op. Om hem onder de tram vandaan te kunnen halen heeft de brandweer met behulp van zware hefkussens de tram een stukje omhoog getild. Hierna is hij in de ambulance verder verzorgd en met spoed naar het MCH/Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is niet met de ambulance meegereden.

Nadat het slachtoffer was vervoerd, is het tramverkeer in beide richtingen langzaam weer op gang gekomen.

Een ooggetuige van het ongeval raakte door de aanblik onwel. Ook voor haar is een ambulance ter plaatse gekomen en ook zij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Update 22-9: De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Eén van de mogelijheden is dat de man zich opzettelijk door de tram heeft laten aanrijden. Hij is er met relatief lichte verwondingen (botbreuken) vanaf gekomen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen

w Koninginnegracht 1

w Koninginnegracht 2

w Koninginnegracht 4

w Koninginnegracht 5

w Koninginnegracht 6

w Koninginnegracht 7

w Koninginnegracht 8

w Koninginnegracht 9

w Koninginnegracht 10

w Koninginnegracht 11

w Koninginnegracht 12

w Koninginnegracht 13

w Koninginnegracht 14

w Koninginnegracht 15

w Koninginnegracht 3