Balen op het Hraniceplein in Voorburg | Regio15.nl

Balen op het Hraniceplein in Voorburg

Voorburg - De bestuurder van een tractor heeft letterlijk en figuurlijk teveel hooi op zijn vork eh.. tractor genomen.


De bestuurder van de tractor wilde vanuit de Vliettunnel rechtsaf richting de Noordsingel rijden toen de kar in de bocht omsloeg. De balen hooi, bij elkaar zo'n 4000 kilo, belandden op de weg.

De Noordsingel was daardoor niet toegankelijk voor het verkeer vanuit Voorburg en verkeer dat vanuit de Vliettunnel rechtsaf de Noordsingel op wilde. Doordat de tractor gedeeltelijk op het tramspoor tot stilstand kwam, was tram 19 bovendien in de richting Delft Noord gestremd. 

De VOA is ter plaatse gekomen om de technische staat van de aanhanger en de tractor vast te leggen. Zij hebben bovendien een baal hooi meegenomen om te wegen.

Een bergingsbedrijf heeft de hooibalen opgeruimd en de weg weer vrij gemaakt. Tijdens het overladen van de balen in de haakarmbak zijn ze geteld, zodat achteraf bepaald kan worden hoeveel gewicht er op de aanhanger lag. De bestuurder van de tractor krijgt vermoedelijk een procesverbaal, en zal moeten opdraaien voor de kosten van het bergen.

Er lijkt op het eerste gezicht niet direct sprake van extreme overbelading, maar waarschijnlijk is het gewicht wel teveel geweest voor de aanhanger in de huidige technische staat.

Foto's en video: Rene Hendriks

JaSoSh.JPG

kN3EFW.JPG

2lJYvo.JPG

ZSKTTS.JPG

T2zVSS.JPG

5rDOto.JPG

05cGqQ.JPG

Xc57Dg.JPG

vubFtd.JPG

K4hSwp.JPG

wxr1ho.JPG

vJ8L0a.JPG

8DEXOd.JPG

sqFpeo.JPG

VLnIcH.JPG

LIALSv.JPG

MOL5E5.JPG

F4P7Qc.JPG

Phga9F.JPG

bNKAtK.JPG