Wippolderlaan en Veilingroute 'weer eens' vast na ongeval | Regio15.nl

Wippolderlaan en Veilingroute 'weer eens' vast na ongeval

Den Hoorn - Door een ongeval op de Wippolderlaan richting A4 was het weer flink file rijden.


Om twee uur raakten meerdere voertuigen elkaar op het wegvak tussen de Laan van Wateringse Veld en de A4 waardoor brandweer en politie met spoed ter plaatse werden gestuurd.

Een vrachtwagen en twee personenauto's waren betrokken bij het ongeval. Eén auto had door de klap een halve draai gemaakt en kwam met de neus in de verkeerde richting tot stilstand. De vrachtwagen kon even verderop aan de rechterzijde parkeren.

Agenten hebben twee rijstroken afgesloten waardoor er zeer snel een verkeersopstopping ontstond op de Wippolderlaan. Ook het verkeer dat op de Veilingroute (N222) vanaf Naaldwijk richting de A4 wilde liep daarbij flinke vertraging op.

Omdat bij het ongeval uiteindelijk niemand gewond is geraakt kon er snel begonnen worden met de berging. Vreugdenhil heeft beide personenwagens afgesleept.

Door de snelle afhandeling van het ongeval was de extra reistijd over de Wippolderlaan 'slechts' een halfuur en via de Veilingroute zo'n 20 minuten.

Enkele bestuurders die op de Wippolderlaan de file in de verte zagen aankomen zijn gekeerd via de middenberm. Sommigen hadden wat moeite door de drassigheid; voorzover bekend heeft de berger nog niet mogen uitrukken om iemand uit de berm te trekken.

De provincie Zuid-Holland gaat de N211 en de N222 - en de kruispunten daarvan - aanpakken. Hopelijk brengen deze aanpassingen meer doorstroming met zich mee, waardoor er minder ongevallen plaatsvinden én bij incidenten de doorstroming beter is dan nu het geval.

Foto's: Nick van Mourik en Dejan Jeremic

WVhoAY.JPG

oGnio5.JPG

TYylPP.JPG

Ccucxa.JPG

A1etP0.JPG

LlGWpj.JPG

v17XMx.JPG

bk7KnU.JPG

YUxWDL.JPG

GFSjFP.JPG

nRr1yE.JPG

LOxITN.JPG

mUobpk.JPG