Verkeerschaos in de avondspits na ongeval op A12 | Regio15.nl

Verkeerschaos in de avondspits na ongeval op A12

Den Haag - Een forse aanrijding op de flyover Prins Clausplein richting Zoetermeer heeft ervoor gezorgd dat het verkeer in de wijde omtrek tot stilstand kwam.


Even na half vier ging het mis in de richting van Zoetermeer. Meerdere auto's klapten op elkaar. Daardoor was het nodig om de flyovers Voorburg richting Zoetermeer en Rijswijk richting Zoetermeer volledig af te sluiten. 

Het verkeer wat richting Zoetermeer wilde, werd richting Voorburg gestuurd. Daar probeerde men om te keren om via de oprit Voorburg weer richting Zoetermeer te komen. Die weg was op zich wel vrij, maar deze route is niet berekend op een dergelijke hoeveelheid verkeer. Het lukte dus wel, maar kostte veel tijd. Door de drukte liep het ook vast in de Binckhorst en op de doorgaande wegen in Voorburg.

Verkeer wat was ingesloten op de A4 en de A12 werd door de politie terugggeleid naar een punt waar men kon keren en een andere route kon kiezen. Helaas was dat vanuit Rijswijk en Leidschendam dezelfde route - via Voorburg. Het is dan ook te verwachten dat deze mensen wat later dan gedacht thuis waren.

Rond 17:15 was het onderzoek afgesloten en waren de wrakken geborgen. De weg richting Utrecht werd daarna weer vrijgegeven.

Foto's: Rene Hendriks
wIWrv1.JPG

6CnAk1.JPG

gVGdrb.JPG

ATXWiv.JPG

sjkRXi.JPG

4OMqy8.JPG

s2UvyV.JPG

lmGDko.JPG

n7GcWQ.JPG

askb9x.JPG