RET-bus staat uur stil met slachtoffers na aanrijding | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

RET-bus staat uur stil met slachtoffers na aanrijding

Zoetermeer - Surveillerende agenten zagen vanmorgen een bus en een auto stilstaan op de Zuidweg en gingen op onderzoek uit.


Bij navraag bleek de bus een aanrijding te hebben gehad met een personenauto op de kruising Zuidweg/Kleurlaan, waarbij de bus een noodstop heeft gemaakt. Twee vrouwen zaten nog in de bus. Eén van hen had nekklachten, de ander had last van de benen. 

Hierop besloten agenten een ambulance ter plaatse te laten komen om de vrouwen te laten onderzoeken op letsel. Beide vrouwen zijn gezien door de ambulancedienst. De vrouw met nekletsel is ook nog in de ambulance verzorgd.

Na controle hoefden geen van beide vrouwen naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Navraag bij de RET leert dat er in de bus een discussie heeft plaatsgevonden tussen de chauffeur en de slachtoffers, waarbij de slachtoffers wel aangaven last te hebben, maar er geen ambulance nodig was.

Volgens agenten ter plaatse had de aanrijding al anderhalf uur eerder plaatsgevonden en hebben zij direct bij constatering van letsel de ambulancedienst ingeschakeld.

Waarom de RET-chauffeur ondanks de (wel doen - niet doen - wel doen - niet doen) discussie niet uit voorzorg de ambulancedienst heeft gebeld is onbekend.

Foto's: Dejan Jeremic

XDCkMX

km0myL

DWivCz

8VUCaf

hJedT2