91-jarige bestuurder kruipt door oog van de naald | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

91-jarige bestuurder kruipt door oog van de naald

Voorschoten - Spannende momenten vanmorgen op het spoor tussen Leiden en Voorschoten, toen een man met zijn auto op het spoor van een Intercity belande...


Kort voor half negen kwam bij de politie een melding binnen dat er een man met zijn auto het talud bij het Oude Stationslaantje omhoog was gereden, door de geluidswal heen en op het spoor terecht was gekomen.

Nadat de auto op het spoor was beland, werd deze ook nog eens aangereden door een intercity vanuit Den Haag. Wonder boven wonder wist de man met behulp van getuigen zijn auto te verlaten en kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Ter controle van de man is een ambulance uit Haaglanden ter plaatse gekomen. De man is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Vermoedelijk kon het ongeval gebeuren omdat de 91-jarige bestuurder het gas- en rempedaal omwisselde. Na het bergen van de auto, het wegrijden van de trein, repareren van de geluidswal en controle van de spoorinrichting konden rond één uur 's-middags de eerste treinen weer rijden.

Update 4 december: er is een video waarop onder andere de 112-melding is te horen en de inzet is te zien van de politie. U kunt die zien door hier te klikken.

Foto's: Marco Hoope (MediaTV)

pMmgGd.jpg

FzEbSA.jpg

Gh0xIX.jpg

TAi2lA.jpg

KB7eDv.jpg