Scooterrijder overleden na ongeval Hoefkade | Regio15.nl

Scooterrijder overleden na ongeval Hoefkade

Den Haag - Bij een ongeval op de kruising van de Hoefkade met de de De Heemstraat is vanavond een persoon om het leven gekomen.


Rond tien over half tien kwam een scooterrijder, een 66-jarige Hagenaar, hard ten val, vermoedelijk na in botsing te zijn gekomen met een kleine bestelauto.

Het slachtoffer raakte zwaargewond bij zijn val. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek het slachtoffer geen hartslag te hebben, en begonnen de hulpverleners gelijk met de reanimatie.

Ter ondersteuning aan het ambulancepersoneel is het Mobiel Medisch Team met spoed ter plaatse gekomen. Hierbij hebben zij gebruik gemaakt van hun dienstvoertuig, in plaats van de helikopter.

Na langere tijd hard werken is de reanimatie gestaakt; het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De politie heeft de kruising grotendeels afgezet en doet onderzoek. Gezien de ernst van de aanrijding is ook de VOA ter plaatse gekomen, om de sporen vast te leggen. Deze informatie kan later van belang zijn bij het beantwoorden van de eventuele schuldvraag.

De 25-jarige bestuurder van de personenauto, die ook nog op de kruising aanwezig was, werd aangehouden als verdachte. Hij is na verhoor heengezonden.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman, Rick Hebing en Nick van Mourik

9ntELJ.JPG

ev9usB.JPG

hrMMSs.JPG

fWXyeE.JPG

ks5vCi.JPG

hS6szP.JPG

L6Z3mB.JPG

cYVoR7.JPG

w FDB 1115

ocXmpH.jpg

XxytPP.JPG

4LO4Jm.JPG

WKLTrK.JPG

OMue1G.JPG

mENCTT.JPG