Gewonden door gladheid in de regio | Regio15.nl

Gewonden door gladheid in de regio

Regio Haaglanden - De gladheid was verraderlijk vandaag, waardoor meerdere mensen vielen, onderuit gingen of niet meer konden remmen met ongevallen tot gevolg.


Gedurende de nacht heeft het licht geregend. Daarna trok de bewolking weg, wat ervoor zorgde dat de temperatuur snel onder het vriespunt zakte.

Politie en ambulancedienst waren druk met meerdere meldingen van ongevallen door gladheid. Vanuit de meldkamer werd dan ook extra benadrukt voorzichtig te doen en de rijstijl aan te passen aan het wegdek. (Foto's: Dejan Jeremic en Rene Hendriks)

Qj207n.JPG

Op de Bankastraat in Den Haag ging een motorrijder onderuit door de gladheid. Hij is nagekeken door een verpleegkundige, en later naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de afhandeling van het incident attendeerde een agent een voorbijrijdende fietser op de gladde weg. Dit mocht niet baten, want nog geen seconde later ging de vrouw onderuit. Ook zij is gezien door de ambulancedienst.

rhznO7.JPG

FsUeqR.JPG

hFbeoL.jpg

UjWFe6.JPG

Het fietspad langs de vijver aan het Prinsenhof in Leidschendam was spekglad, waardoor eerder al meerdere personen onderuit gingen. Even voor tien uur raakte een fietser gewond bij een val. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld en met een botbreuk naar het ziekenhuis vervoerd.

Rp895B.jpg

Rh1TII.JPG

Handhavers grepen in toen een vrouw op de Damlaan ten val kwam. Zij is door ambulancepersoneel behandeld; direct na het incident is de stoep voorzien van een extra laag zout.

vgcJ2X.JPG

Ook in Delft was gladheid mogelijk de oorzaak van een schuiver waarbij een auto tot stilstand kwam tegen een lichtmast. 

P9bGss.JPG

A9IeSy.JPG