Duitse toeriste (20) overleden na ongeluk Rijswijkseplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Duitse toeriste (20) overleden na ongeluk Rijswijkseplein

Den Haag - Bij een ernstig ongeval op het Rijswijkseplein zijn vanochtend twee voetgangers aangereden door een auto; deze is daarna op z'n zijkant tot stilstand gekomen.


Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor elf; de auto kwam vanaf het Rijswijkseplein en reed richting het Schenkviaduct. De auto heeft aan de linkerkant van de rijbaan de stoep en een mast van de bovenleiding geraakt en heeft daarna aan de rechterzijde van de rijbaan de mast van een verkeerslicht geramd en is daarbij zwaar beschadigd geraakt.

Er zijn meerdere slachtoffers bij de aanrijding gevallen, de bestuurster van de personenauto en twee voetgangers. In verband met het ongeval zijn drie ambulances en de traumahelikopter gealarmeerd.

Omstanders hebben in afwachting van de hulpdiensten eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Er wordt rekening mee gehouden dat de automobiliste onwel is geworden en daardoor is gecrasht.

Agenten van de Verkeerspolitie hebben de ambulance met een zwaargewonde voetganger met een spoedtransport richting het Westeinde ziekenhuis begeleid. De arts van het Mobiel Medisch Team is met deze ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Zij is daar weer opgepikt door de heli en weer terug naar Rotterdam gevlogen.

Ook twee andere ambulances zijn met slachtoffers naar het ziekenhuis gegaan. Eén ambulance met spoed en de ander zonder spoed. In deze ambulances lagen de automobiliste en een andere voetganger.

De Verkeersongevallen Analyse heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd. Ook hebben zij de verkeerslichtinstallatie onderzocht. Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft het gecrashte voertuig geborgen en afgesleept.

Update 01-03-2017 11:15: Een van de slachtoffers van de aanrijding, een vrouw van 20 jaar afkomstig uit Duitsland, is vannacht overleden. Een 16-jarig meisje liep blauwe plekken en schrammen op. Een 26-jarige man werd geschampt. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis aldus een woordvoerder van de Politie.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen, Diny Sprenkels, Nick van der Toorn, Dave van der Meer en Jasper van Hylckama

BrMzRr.JPG

g1On3v.JPG

bzfaI6.JPG

vkDtQh.JPG

SWGCdU.JPG

ORhFd0.JPG

WBvF1Y.JPG

C1d4lH.JPG

n5F4JT.JPG

EzxPHD.JPG

kcISfl.JPG

U3Jtmg.JPG

Vs1Cew.JPG

NKG7Hk.JPG

EAZg3u.JPG

kxwIdy.JPG

4sia64.JPG

UJcKyd.JPG

g9A2f7.JPG

De traumahelikopter is geland op het schoolplein nabij de Zaanstraat

w C5vqIsHWcAEJA4L

yqn95x.JPG

vTKaev.jpg