Groot ongeval op de A12 | Regio15.nl

Groot ongeval op de A12

Zoetermeer - Vanavond heeft op de A12 een groot ongeval plaatsgevonden waarbij negen personenauto's betrokken waren.


Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes op de rijbaan richting Utrecht, ongeveer ter hoogte van het tankstation Knorrestein. Maar liefst zeven ambulances, het MMT met de traumahelikopter en meerdere brandweervoertuigen werden ter plaatse gestuurd. 

Er heeft een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij negen personenauto's waren betrokken. De voertuigen liepen grote schade op. Eén van de auto's belandde door het ongeval in een greppel naast de snelweg. 

Omdat er rekening werd gehouden met een voertuig te water met meerdere inzittenden zijn op voorhand twee duikteams en de grote kraan van de brandweer ter plaatse gestuurd en werd opgeschaald naar 'middel hulpverlening'.

De traumahelikopter was geland op de A12 en de gehele A12 werd afgesloten in de richting van Utrecht.

Er zijn tien inzittenden door het ambulancepersoneel onderzocht en drie daarvan zijn per ambulandce vervoerd.

Verkeer achteraan de file dat vast stond op de A12, mocht onder begeleiding van Rijkswaterstaat omkeren en tegenstrooms via de oprit bij Nootdorp terug richting Den Haag. Enkele automobilisten die voor deze aanwijzing van Rijkswaterstaat, op eigen beweging besloten om te keren, werden bij de afrit beloond met een bekeuring van de Politie.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Berger De Haan heeft het druk gehad met het afvoeren van de beschadigde voertuigen. Nadat de betrokken voertuigen waren weggesleept, mocht het restant van het ingesloten verkeer over één rijstrook het ongeval passeren. De A12 richting Utrecht werd even voor negen uur 's-avonds weer opengesteld voor het verkeer.

Video: Sander Paardekooper en Roy Wolters

Foto's: Sander Paardekooper, Rene Hendriks en Roy Wolters

ppsGHk.JPG

IHVFuO.JPG

dHuX8i.JPG

GMOSmI.JPG

D4R5pj.JPG

JfisB3.JPG

83aast.JPG

Hm3N6t.jpg

DO9BC8.JPG

FUt2qJ.JPG

LFyLrh.JPG

z3seaY.JPG

KjiUOa.JPG

6nFcOD.JPG

HqQgYh.JPG

yj6ARE.JPG

6YwMEV.JPG

W32sTB.JPG

IyHItl.JPG

ZfxRJK.JPG

Verkeer dat in de stilstaande file stond op de A12 mocht keren en tegenstrooms de oprit op, terug richting Den Haag.

D62FFM.JPG

B3oPaU.JPG

m77SG2.JPG