Spookrijder veroorzaakt ongeval verbindingsweg A12 / A4 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Spookrijder veroorzaakt ongeval verbindingsweg A12 / A4

Den Haag – Bij een verkeersongeval op de verbindingsweg van de A12 naar de A4 ter hoogte van het Prins Clausplein zijn twee voertuigen betrokken geweest.


Omstreeks tien over zes kregen de hulpdiensten een melding dat er een zwaar ongeval had plaatsgevonden.

Kort daarvoor hebben getuigen op de hoofdrijbaan van de A4 een voertuig spookrijdend voorbij zien komen ter hoogte van Rijswijk; dit voertuig is korte tijd daarna betrokken geweest bij het ongeval op de verbindingsweg. De auto van de spookrijder belandde daarbij op de vangrail.

De hulpdiensten zijn direct na de melding met forse inzet ter plaatse gegaan; onder andere meerdere ambulances en een traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team zijn ingezet. De traumahelikopter is op de snelweg geland, maar de inzet van het MMT bleek niet nodig.

De spookrijder is een 45-jarige Poolse man. Deze is - na een vergeefse vluchtpoging - aangehouden, maar hij verzette zich bij de aanhouding zodanig dat de politie pepperspray tegen hem moest inzetten. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, waarbij de ambulance is begeleid door de politie. Er zal worden onderzocht of de man verdovende middelen en/of alcohol had genuttigd.

De bestuurder van de bestelwagen, een 29-jarige man uit Zoetermeer, is wonderwel slechts lichtgewond geraakt en hoefde niet te worden vervoerd.

Door het ongeval en het aansluitende onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analisten (VOA) van de politie is de verbindingsweg tussen de A12 en A4 tot naar verwachting tot 10:00 uur afgesloten.

Volgens de VID heeft de spookrijder maar liefst 17 kilometer (vanaf Vlaardingen) tegen het verkeer in gereden.

Update: even voor tienen waren de werkzaamheden afgerond en is de rijbaan weer vrijgegeven. Een eerder ongeval op de A4 als gevolg van een spookrijder, liep op 18 maart jongstleden heel wat minder goed af.

Video (dashcam): Patrick de Leeuw

Video: Rene Hendriks

Foto’s: Patrick de Leeuw en Rene Hendriks

w A4 1

w A4 2

w A4 3

w A4 4

Bd8JXe

BtfZNt

l0CDSe.JPG

Rpblgr

vZEetH.JPG

VKCA5N

pc7Erm

EY212R

jUUnVr

OXPjKe.JPG

0rrKBf.JPG

Tot verbazing van alle aanwezigen kwam een oudere man het afgesloten wegvak oprijden. Hij kwam doodleuk vragen 'hoe hij dan verder moest rijden'. De man is aan de kant op de vluchtstrook gezet; naar verwachting zal er een onderzoek worden ingesteld naar zijn rijvaardigheid.

574PmY.JPG

3IUIft.jpg

pqj6Zq.jpg