Ernstig ongeval tussen twee vrachtwagens op A20 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Ernstig ongeval tussen twee vrachtwagens op A20

De Lier - Op de A20 richting Rotterdam heeft woensdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens.


Rond kwart voor zeven botste een vrachtwagenchauffeur achterop een stilstaande vrachtwagen, ter hoogte van de afrit Coldenhoven/Maasland. 

De vrachtwagenchauffeur kwam door de aanrijding bekneld te zitten in zijn cabine. De brandweer heeft het slachtoffer uit de cabine bevrijd. Zij hebben daarbij delen van de cabine open geknipt.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter is ter plaatse voor ondersteuning van het ambulancepersoneel. Vanwege de complexiteit van de hulpverlening is opgeschaald naar "Middel Hulpverlening"

De A20 is op dit moment in verband met het ongeval afgesloten in de richting van Rotterdam. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de arts van het Mobiel Medisch Team is hierbij met de ambulance meegreden. Motorrijders van Team Verkeer begeleiden de ambulance naar het EMC ziekenhuis in Rotterdam.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is bezig met (sporen)onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. 

Bergingsbedrijg Vreugdenhil is ingezet om de voertuigen af te slepen. Op verzoek van Rijkswaterstaat heeft firma Vermeulen schermen geplaatst langs het ongeval, dit om het zicht van het ongeval van het overige verkeer te ontnemen. 

Omstreeks 23:00 uur waren de bergings en opruimwerkzaamheden ten einde en kon de weg weer worden vrijgegeven voor verkeer.

Video: Piet de Ruijter

Foto's: Piet de Ruijter en Koen Corstanje

w TDK 4169

w TDK 4170

w TDK 4189

w TDK 4192

w IMG 6265

w TDK 4201

w TDK 4238

w TDK 4256

w TDK 4275

w TDK 4285

w TDK 4289

w TDK 4294