Vier auto's betrokken bij aanrijding A4 | Regio15.nl

Vier auto's betrokken bij aanrijding A4

Rijswijk - Bij een ernstig ongeval tussen vier auto's op de A4 raakten vanmiddag rond vijf uur twee personen gewond.


Het ongeval vond plaats in de staart van de file richting Leiden/Amsterdam. Tussen de oprit Rijswijk en de afrit Rijswijk-Plaspoelpolder moest het rijdende verkeer plotseling afremmen voor de naderende file, waarbij het toen mis ging.

De eerste twee auto's waren aan het afremmen, waarbij de derde auto net invoegde van de tweede naar de eerste (meest linker) rijstrook. Een bestelbus die daarachter reed kon niet meer op tijd remmen en botste vol achterop de invoegende auto. Die auto botste op zijn beurt weer door op de tweede auto, die op zijn beurt weer de eerste auto aantikte.

De bestuurder van de betonwagen die op de beelden te zien is, was getuige van het ongeval en heeft zijn voertuig stilgezet als buffer voor het achteropkomende verkeer. De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, werden ter plaatse gestuurd en er werden drie rijstroken afgesloten. Dit leverde een kilometerslange file op, waarbij verkeer vanuit Rotterdam werd omgeleid via de A13.

Bij het ongeval raakten de bestuurders van het eerste en derde voertuig gewond en deze zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Berger Vreugdenhil heeft alle vier de betrokken auto's weggesleept. De rijbaan is door hulpverleners en een van de betrokken bestuurders weer schoongeveegd, waarna de rijbaan even na zes uur weer vrijgegeven kon worden.

Video en foto's: Donny Kooistra en Sander Paardekooper

pj5vrQ.JPG

QpdThl.JPG

T2xsC7.JPG

mzteVk.JPG

VmfGtK.JPG

yzWZGI.JPG

k2ouDB.JPG

oCFyeV.JPG

7fmOT5.JPG

2OhiZ6.JPG

hCgiFA.JPG