Files door ongevallen rond het Prins Clausplein | Regio15.nl

Files door ongevallen rond het Prins Clausplein

Den Haag - Twee ongevallen rond het Prins Clausplein waren de oorzaak van een aantal lange files op de A13 en A4.


Het eerste ongeval vond plaats omstreeks half zes op de A13 tussen Knooppunt Ypenburg en Knooppunt Prins Clausplein. Op de rijbaan komende vanuit Delft vond er een aanrijding plaats tussen 2 personenauto's en een motor.

Door het ongeval kwam de motorrijder ten val en raakte hierbij gewond. Ter plaatse werden 3 rijstroken afgesloten door Rijkswaterstaat en de politie. Een ambulance kwam ter plaatse voor de motorrijder, waarna deze is nagekeken door het ambulancepersoneel.

Het letsel bleek gelukkig mee te vallen en na controle in de ambulance bleek het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan. Berger Vreugdenhil kwam ter plaatse om de beschadigde motor weg te slepen. Een politiemotor ter plaatse bleek een lekke achterband te hebben, dus deze kon ook direct met de berger mee.

- Tekst over het 2e ongeval is onder de foto's van het eerste ongeval te vinden.

Foto's: Sander Paardekooper

1Zcihn.JPG

D9qYyo.JPG

H1AYtL.JPG

TmSgWD.JPG

n1UQhy.JPG

waXt0U.JPG

Het tweede ongeval vond plaats omstreeks kwart over zes op de verbindingsweg vanaf de A13 en A4 die overgaan in de A12 richting Zoetermeer. Tijdens het invoegen botsten een personenauto en een bestelbus tegen elkaar, waarna de bestelbus op zijn zijkant terecht kwam.

De bestuurder van de bestelbus raakte gewond aan zijn arm, maar kon met behulp van passanten uit zijn auto klimmen. Voor dit ongeval werden in eerste instantie 2 rijstroken afgesloten, maar tijdens de berging van de bus moest de gehele rijbaan afgesloten worden.

Een ambulance kwam ter plaatse voor de bestuurder van de bestelbus en vervoerde hem naar het ziekenhuis. Omstreeks zeven uur was de rijbaan hier weer vrijgegeven en konden de files geleidelijk weer oplossen.

Foto's: Sander Paardekooper

TCDSEB.JPG

f2I0Mm.JPG

bMvJBa.JPG

vitvDo.JPG

74SmMR.JPG

GZVyUz.JPG

dXHi9a.JPG

s6fi4K.JPG

xTPjAD.JPG