Gewonden na botsing busje vs vrachtwagen Naaldwijkseweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gewonden na botsing busje vs vrachtwagen Naaldwijkseweg

's-Gravenzande - Bij een frontale botsing tussen een busje en een vrachtwagen op de Naaldwijkseweg vielen vanmiddag twee gewonden.


Het ongeval gebeurde om even na half zes. Het busje, dat richting Naaldwijk reed, belandde nabij een bocht met de rechterwielen in de berm en de bestuurder is hierna kennelijk de macht over het stuur verloren. Hij botste tegen een verkeersbord en daarna frontaal op de tegemoetkomende vrachtwagen.

Meteen werd groot alarm geslagen: politie, drie ambulances, de brandweer en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden derwaarts gestuurd. De inzet van het MMT is echter op het laatste moment gecanceld.

De bestuurder van het busje kon - weliswaar gewond - zelf uit het voertuig komen; de bijrijder moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Deze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder is later ook met spoed vervoerd.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek ter plaatse gedaan. Door dit alles was de Naaldwijkseweg geruime tijd in beide richtingen afgesloten. Berger Vreugdenhil zal de voertuigen afvoeren.

Update 30 augustus: de zwaargewonde bijrijder uit het busje, een 16-jarige jongen uit 's-Gravenzande, is vannacht aan zijn verwondingen overleden, is door de politie bevestigd.

Update 8 september: de 26-jarige veroorzaker van het ongeval, de bestuurder van het busje, is aangehouden omdat uit onderzoek zou zijn gebleken dat hij veel te snel en onder invloed zou hebben gereden.

Video: Fred van der Ende en Nick van Mourik


Foto's: Fred van der Ende, Nick van Mourik, Peter Looij en Danny Botman

s55fOm.JPG

wfopgo.JPG

IXfeJt.JPG

oVO5ZI.JPG

rlUa4w.JPG

OR7H8T.JPG

hhTSr9.JPG

olevDy.JPG

aGrHfM.JPG

I9pzQf.JPG

KmHBtS.JPG

dZl8e0.JPG

KwcAhF.JPG

QTC6YV.JPG

CZQ1R5.JPG

CKtIlq.JPG

DYtXrB.JPG

nz3NHG.JPG

VaTS2y.JPG

3SH5Mw.JPG