A12 in beide richtingen afgesloten door inzet hulpdiensten | Regio15.nl
DutchEnglish

A12 in beide richtingen afgesloten door inzet hulpdiensten

Zoetermeer - Door de inzet van de hulpdiensten is de A12 vannacht in beide richtingen afgesloten.


Een vrachtwagenchauffeur heeft vannacht de meldkamer gebeld nadat hij onwel is geworden. Tijdens het rijden over de A12 vanaf Nootdorp richting Zoetermeer rook de chauffeur een chemische lucht en kon zijn vrachtwagen aan de kant zetten voordat hij onwel raakte. 

Naar aanleiding van deze melding werden hulpdiensten, waaronder de 'Gevaarlijke Stoffen Eenheid' van de brandweer, gealarmeerd. In overleg met Rijkswaterstaat werden beide rijbanen van de A12 volledig afgesloten tussen Nootdorp en Zoetermeer.

Brandweerlieden hebben met meetapparatuur de vrachtwagen gecontroleerd. Het is nog niet bekend wat er uit de metingen is gekomen.

Vooralsnog is er geen bericht vanuit de hulpdiensten over gevaarlijke stoffen die vrij zouden zijn gekomen of gevaar op zouden leveren voor de omgeving.

Update 02.00u: De vrachtwagenchauffeur blijkt in staat zelf verder te rijden. Hulpdiensten hebben afgeschaald en zijn van de rijbanen af. De weg wordt zo snel mogelijk weer in beide richtingen vrijgegeven.

In opdracht van de hulpdiensten wordt de vrachtwagen teruggereden naar het sorteercentrum voor pakketten in Den Hoorn, alwaar de vrachtwagen, de trailer en de pakketten in de loop van de dag worden gecontroleerd, zodat een oorzaak van dit incident kan worden achterhaald.

Foto's: Roy Wolters

1d4V6G.JPG

NWjYrt.JPG

AIOdAR.JPG

BRm1Ol.JPG

72oyw9.JPG

AZFZfA.JPG