Fietser (62) omgekomen bij ongeval Generaal Spoorlaan | Regio15.nl

Fietser (62) omgekomen bij ongeval Generaal Spoorlaan

Rijswijk – Bij een ongeval op de Generaal Spoorlaan is zaterdagavond een 62 jarige man uit Rijswijk om het leven gekomen.


Omstreeks tien voor half acht is de man ter hoogte van de Rijswijkse Schouwburg geschept door een personenauto.

Ondanks inzet van meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) is de man ter plaatse aan de opgelopen verwondingen overleden.

De Generaal Spoorlaan is lange tijd afgesloten geweest in de richting van de Lindelaan vanwege het VOA-onderzoek naar het ongeval.

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien om de toedracht van dit dodelijk ongeval  te onderzoeken. Hebt u iets gezien? Neem dan contact op met de districtsrecherche Delft-Westland via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Update 24 september: volgens de politie waren meerdere voertuigen betrokken bij het dodelijke ongeval. In verband hiermee zijn de 18- en 19-jarige bestuurders van twee betrokken auto's en een 45-jarige eigenaar van één van de auto's, allen afkomstig uit Den Haag, aangehouden. Kijk hier voor het persbericht van de politie.

Video: Ferrie van der Geer

Foto’s: Nick van der Toorn en Ferrie van der Geer

w IMG 6108

w IMG 6110

w NVDT3386

w NVDT3389

w NVDT3393

w NVDT3396

w NVDT3397

w NVDT3508

eJMbI5

tePk5w

bobIWZ

Later in de nacht heeft de politie tijdens het onderzoek enkele remproeven uitgevoerd om te achterhalen hoe snel de bestuurder ongeveer heeft gereden. Met behulp van een rem vertragingsmeter en de sporen op het wegdek wordt een vergelijking gemaakt. Wat de preciese uitkomst is van het onderzoek is nog niet bekend gemaakt. Duidelijk is dat de automobilist sneller heeft gereden dan de toegestane 50 kilometer per uur.

Video en foto's: Daan van den Ende 

McY4fm.JPG

I8kUuT.JPG

5OIYhb.JPG