Automobilist vlucht het water in na crash Anthony Fokkersingel | Regio15.nl

Automobilist vlucht het water in na crash Anthony Fokkersingel

Den Haag - Een achtervolging door de politie omstreeks vier uur vannacht vanaf de Rijswijkse Landingslaan eindigde met een crash op de kruising Singel/AnthonyFokkersingel.


Waarom de bestuurder van de zwarte audi wegreed voor de politie is niet bekend. In de gele auto waar hij tegenaan botste zaten 2 personen. De bestuurster raakte gewond, waarvoor een ambulance ter plaatse werd gestuurd.

De 2 inzittenden van de zwarte audi zijn direct gevlucht, waardoor direct meerdere politie-eenheden ter plaatse werden gestuurd om de aangrenzende woonwijk af te grendelen.

De gewonde vrouw werd door ambulance personeel op een vacuummatras gefixeerd, waarna zij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De politie heeft ruim 1,5 uur de wijk doorzocht, maar trof de 2 verdachten niet meer aan. Inmiddels was Team Verkeer en de VOA van de eenheid Rotterdam ingeschakeld om onderzoek te komen doen naar het ongeval. Dit omdat de crash plaatsvond tijdens een achtervolging, waar een politievoertuig aan deelnam.

Ongeveer 2 uur na de crash troffen agenten van Team Verkeer (die te wachten stonden op de VOA uit de Eenheid Rotterdam) een verdachte aan in de sloot naast het ongeval. Deze verdachte had zich al die tijd verstopt in de duiker onder de rijbaan en was intussen onderkoeld. Voor deze verdachte werd er een ambulance ter plaatse gestuurd. De onderkoelde verdachte is (uiteraard in gezelschap van agenten) met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat de 2e verdachte mogelijk ook nog in het water zou kunnen zitten, kwam de brandweer ter plaatse. 2 brandweermannen in waadpak en 2 duikers hebben vervolgens een zoekslag gemaakt in de duiker onder de rijbaan, maar hierbij werd de 2e verdachte niet meer aangetroffen.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman

pEu30k.JPG

mBt5xg.JPG

efV4Fq.JPG

9EdhRM.JPG

FwPQNP.JPG

elcrvJ.JPG

cwPHsb.JPG

hY9AgP.JPG

tPiRTo.JPG

ReATdE.JPG

W5anZr.JPG

Bijna 2 uur na de crash troffen agenten van Team Verkeer (die te wachten stonden op de VOA uit de Eenheid Rotterdam) een verdachte aan in de sloot naast het ongeval.

F41p3h.JPG

QL20rR.JPG

DV6o6G.JPG

SZkdEP.JPG

ef2fnv.JPG

vX9kKi.JPG

UPCDPv.JPG