Zwaar ongeval tussen voertuig Randstadrail en personenauto | Regio15.nl

Zwaar ongeval tussen voertuig Randstadrail en personenauto

Den Haag - Op de Waldeck Pyrmontkade heeft vanmorgen een zware aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een voertuig van de Randstadrail.


Het ongeval gebeurde om even voor half tien op de kruising met de Prins Hendrikstraat.

De personenauto kwam door de aanrijding bekneld te zitten tussen de tram en een mast van de bovenleiding. Er zitten twee personen bekneld in het voertuig.

De hulpdiensten zijn dan ook met groot materiaal uitgerukt. Onder andere meerdere ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam kwamen ter plaatse. De brandweer zette twee teams in, en schaalde daarom ook op naar 'middel hulpverlening'. 

Brandweerlieden zijn bezig met het openknippen van de auto om zo de slachtoffers te kunnen bevrijden. De grote kraan van de brandweer stond klaar om het randstadrailvoertuig eventueel omhoog te tillen en opzij te zetten, maar dat bleek niet nodug.

Even voor half elf waren beide slachtoffers uit de auto bevrijd en één daarvan is inmiddels met spoed vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De ander is kort daarna (zonder spoed) vervoerd.

Het Randstadrail voertuig is ontspoord. De brandweer gaat de tram optillen om de auto weg te kunnen halen. Daarna wordt het voertuig weer in de rails gezet.

In 2009 heeft er op het Monnickendamplein een vergelijkbaar ongeval plaatsgevonden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Rene Hendriks

InnhVU.JPG

TipmXR.JPG

pOv9Kr.JPG

QzEsb2.jpeg

Vhx8wa.JPG

ZnSyRa.JPG

NcThHL.JPG

FqY7je.JPG

djEDMu.JPG

LRucxZ.jpeg

8awJsW.JPG

hW5ztR.jpeg

JVMYYK.JPG

iJIP6z.JPG

kcWotO.JPG

ia0SQP.JPG

jV6p0u.JPG

GAzXKy.JPG

MEMvmc.JPG

NVZ1AF.JPG

qwWOek.JPG

GaKaan.JPG

k2n2iL.JPG

Pl82EM.JPG

uSamy2.JPG

zdetnx.JPG

SnrUhi.JPG

Update 11:40: Het Randstadrail voertuig is door de brandweer opgetild en 'weggedraaid', en het wrak van de auto is 'er tussenuit' gehaald.

RqaTOW.JPG

NTpWxP.JPG

aa6XDp.JPG

G3GZT9.JPG

I6fcBF.JPG

WDVVXQ.JPG

irCc9A.JPG

wohVAt.JPG

De traumahelikopter is geland op het naastgelegen Koningsplein. Dat deed letterlijk 'veel stof opwaaien' en dat betekent weer dat de buurtbewoners aan de schoonmaak moesten gaan.

QAWGZz.JPG

pwsxIP.JPG

DbGqaZ.JPG

vkxWtr.JPG