Twee doden bij ongeval Aaltje Noordewierstraat | Regio15.nl

Twee doden bij ongeval Aaltje Noordewierstraat

Den Haag - Bij een ernstig ongeval op de kruising Mozartlaan/Aaltje Noordewierstraat is een persoon om het leven gekomen.


Een tweede persoon raakte ernstig gewond, en is gestabiliseerd door de bemanning van drie ambulances en de traumahelikopter. Daarna is hij met spoed en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede traumahelikopter die op weg was vanuit Amsterdam, is later weer geannuleerd en niet niet ter plaatse geweest.

Het incident vond plaats ter hoogte van de tramhalte. Volgens getuigen liepen de twee voetgangers op het zebrapad toen zij werden geschept door de auto. De bestuurster van de auto is aangehouden door de politie.

Er wordt onderzoek gedaan door de VOA; de ongevalslocatie is daarom afgesloten door de politie.

In november jl. viel er een stukje verder in de Aaltje Noorderwierstraat ook al een dodelijk slachtoffer te betreuren bij een verkeersongeval.

Update 15.20 uur: de politie maakt bekend dat ook het tweede - zwaargewonde - slachtoffer als gevolg van het ongeval is overleden.

Update 29-5: De slachtoffers zijn een echtpaar, beiden 79 jaar oud. De bestuurster van de auto is een 81-jarige vrouw, ook uit Den Haag.

Video en Foto's: Tim de Kleijn, Sven Poeze en Nick van Mourik

w TDK 0846

w TDK 0853

w TDK 0856

w TDK 0859

w TDK 0861

w TDK 0865

w TDK 0871

w TDK 0872

w TDK 0876

ydwFBa.JPG

iSW2nO.JPG

w TDK 0908

Op de plek van het ongeval zijn bloemen neergelegd.

uoWYfF.JPG