Meisje komt om bij aanrijding op de Katwijkseweg | Regio15.nl

Meisje komt om bij aanrijding op de Katwijkseweg

Wassenaar - Bij een aanrijding op de Katwijkseweg/N441 is maandagmiddag een 14-jarig meisje uit Voorburg zwaargewond geraakt.


Een automobiliste kwam uit de richting van Katwijk, schoot door nog onbekende oorzaak over de vluchtheuvel, en heeft de 14-jarige fietsster geschept. De auto is vervolgens in het water nabij de Van Bronckhorstlaan terecht gekomen; in de sloot tussen de rijbaan en de golfbaan.

Omdat niet meteen duidelijk was of er meerdere inzittenden of fietsers in het water terecht waren gekomen en of deze zelfstandig het water uit konden komen, werden er onder andere brandweerduikers gestuurd. Kort nadat de eerste eenheden ter plaatse kwamen werd er opgeschaald naar 'middel hulpverlening'.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam is met de traumahelikopter ter plaatse gekomen. Ambulancepersoneel en het traumateam hebben zich ontfermd over het slachtoffer, dat langdurig door brandweermensen en voorbijgangers gereanimeerd moest worden.

Het slachtoffer is daarna met spoed (A1) en onder motorbegeleiding van team verkeer naar het LUMC in Leiden vervoerd. Ook de bestuurder van de auto is naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Hiertoe was de Katwijkseweg afgesloten tussen de rotondes bij de Wassenaarseslag en de Kokshoornlaan.

Update 17-7: Het meisje is helaas later die avond aan haar verwondingen overleden. De 48-jarige bestuurster van de auto is als verdachte aangemerkt, maar dat is gebruikelijk bij aanrijdingen waarbij zwaargewonden of doden te betreuren zijn.

Foto's en video: Rene Hendriks en Arthur van Wezel

9YnSVR.jpeg

uPf65T.jpeg

X4aHs6.jpeg

8amTFI.jpeg

QPaKk1.jpeg

w arthur2 1

3B6wXp.JPG

c2r5RA.jpeg

bPHyLv.JPG

9RqSDj.jpeg

gWcfTG.jpeg

J8jB2h.JPG

9YnSVR.jpeg