Tramverkeer gestremd door aangereden lantaarnpaal | Regio15.nl

Tramverkeer gestremd door aangereden lantaarnpaal

Den Haag - Op de kruising Rijswijkseweg/Wenkenbachstraat is vanmiddag omstreeks 13:00 uur een automobilist tegen een lantaarnpaal gebotst.


De brandweer en politie werden ter plaatse gestuurd voor een voertuigbrand, maar ter plaatse aangekomen bleek dat de automobilist inmiddels met zijn auto was weggereden. De omver gereden lantaarnpaal was tegen de bovenleiding van de tram aangevallen en stond hierdoor onder stroom.

Het kruispunt werd voor de veiligheid afgezet en tramlijn 15 werd in beide richtingen omgeleid. Om de lantaarnpaal van de bovenleiding af te halen, werd het stroom van de bovenleiding uitgeschakeld. Hierdoor werd ook de bovenleiding van een deel van de Haagweg in Rijswijk uitgeschakeld, waardoor ook tramlijn 1 gestremd stond.

Toen zeker was dat de lantaarnpaal niet meer onder stroom stond, kon de brandweer deze met een touw omver trekken. De lantaarnpaal zal op een later moment verwijderd worden. HTM Infra heeft de bovenleiding gecontroleerd en hierna de stroom weer ingeschakeld op de bovenleiding. Even na 14:00 werd het kruispunt weer vrijgegeven en kon het tramverkeer de dienstregeling met de nodige vertraging weer opstarten. Pas rond de klok van half vijf reden de tramlijnen 1 en 15 weer volgens dienstregeling.

Voor zover bekend is de doorgereden automobilist nog niet gevonden. Mogelijk dat de dome-camera op de kruising de auto in beeld heeft gehad en dat daarmee de indentiteit achterhaald kan worden. 

Video en foto's: Sander Paardekooper

z9fS16.JPG

NP0lQu.JPG

76tNEG.JPG

NFF7n1.JPG

XGUQBg.JPG

CDzyag.JPG

8JmZc8.JPG

UL1dSX.JPG

FZwOSQ.JPG

D81t2q.JPG

gXqgEp.JPG