3 aanrijdingen in een uur tijd rond de Parallelweg | Regio15.nl

3 aanrijdingen in een uur tijd rond de Parallelweg

Den Haag - In een tijdsbestek van ongeveer een uur vonden er 3 aanrijdingen plaats rond de Parallelweg. Twee personen raakten gewond en 1 persoon werd er aangehouden.


De eerste aanrijding was even voor zes uur op de kruising Parallelweg/Vaillantlaan tussen een fietser en een motorrijder. De fietser raakte hierbij lichtgewond en is ter plaatse in de ambulance onderzocht.

Een rijstrook op de Vaillantlaan was afgesloten door de hulpdiensten, waardoor het verkeer behoorlijk vast stond komende vanaf de Neherkade/Calandstraat. In deze file ontstond er omstreeks half zeven een kop-staart aanrijding tussen 3 auto's in "de Put". De ambulance van het eerste ongeval reeds daar inmiddels net weg en kon zich direct melden bij het tweede ongeval.

De bijrijder van de voorste auto was gewond geraakt en is door het ambulancepersoneel uit de auto geholpen. Na onderzoek in de ambulance is deze man naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De automobilisten hebben hierna hun auto verplaatst om in een parkeervak de schadeformulieren in te vullen.

Een automobilist die net het ongeval bij "de Put" was gepasseerd, raakte even voor zeven uur zelf betrokken bij een forse aanrijding op de Parallelweg nabij de Koningstraat. Een automobilist komende uit de Koningstraat dacht nog net even voor deze auto linksaf de Parallelweg op te kunnen rijden en had de snelheid van de andere auto moet goed ingeschat. Een forse aanrijding was het gevolg. De Parallelweg lag vol glasresten en brokstukken, maar niemand raakte gewond.

Voor het invullen van de schadeformulieren werden alle gegevens van de betrokken bestuurders gecontroleerd. De bestuurder van de Suzuki die uit de Koningstraat kwam rijden, bleek al sinds 2014 geen geldig rijbewijs meer te hebben. Deze man werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. Aangezien hij verklaarde een schaar bij zich te hebben, werd hij voor de veiligheid van de agenten ter plaatse gefouilleerd.

Foto's: Sander Paardekooper

Locatie Parallelweg/Vaillantlaan:

TApFgl.JPG

NVyupT.JPG

Mth6Pe.JPG

JN6Lf2.JPG

Locatie "de Put":

pa8zdF.JPG

7chXSs.JPG

PlUo3E.JPG

wZ8yqa.jpeg

oWKFIy.JPG

puI5kK.JPG

Locatie Parallelweg/Koningstraat:

OFLIcP.jpeg

ErI5Jz.jpeg

nTn39S.JPG

SHJq05.JPG