Fietser komt onder afslaande vrachtwagen terecht | Regio15.nl

Fietser komt onder afslaande vrachtwagen terecht

Wassenaar - Het gebeurt (helaas) meer: een fietser die over het hoofd wordt gezien door de chauffeur van een vrachtwagen die afslaat

, en een fietser die zich niet realiseert dat hij/zij voorrang heeft maar dat de vrachtwagen gewoon een groot gevaar is.

In dit geval reden beiden op de Johan de Wittstraat; voor de brandweerkazerne langs. Op de kruising met de Van Zuylen van Nijeveltstraat wilde de fietser waarschijnlijk rechtdoor en de vrachtwagen rechtsaf.

De fiets kwam geheel onder de vooras van de vrachtwagen terecht. De fietser (een man op leeftijd) kwam deels onder de vrachtwagen en liep daarbij zwaar letsel aan de benen op.

De traumahelikopter landde nabij, om de bemanning van de ambulance bij te staan. Samen met de brandweer werd de man onder de vrachtwagen vandaan gehaald en verder medisch verzorgd. Na enige tijd is hij per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA kwam met twee voertuigen ter plaatse om de sporen van de aanrijding vast te leggen. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de stand van de spiegels van de vrachtwagen.

Foto's en video: Rene Hendriks

mglUAb.JPG

1wzDRM.JPG

iewW5R.JPG

dxHzSi.jpeg

uDsdFb.JPG

l85YoZ.JPG