Veegwagen botst tegen boom; tramverkeer gestremd | Regio15.nl

Veegwagen botst tegen boom; tramverkeer gestremd

Den Haag - Het tramverkeer in de Haagse binnenstad was vanmorgen enige tijd enstig ontregeld nadat een veegwagen tegen een boom was gebotst.


Rond kwart over negen is de veegwagen op het Spui volgens de bestuurder 'op hol geslagen' en daarbij tegen een boom gebotst.

Op zich zou dat nog geen ramp zijn geweest, ware het niet dat de boom hierdoor met de bovenkant tegen de bovenleiding van de tram terecht kwam. Verschillende tramlijnen raakten hierdoor gestremd en er moesten omleidingen worden ingesteld.

Meerdere brandweervoertuigen zijn ter plaatse gestuurd om het euvel te verhelpen. Nadat de spanning van de bovenleiding was gehaald, is de brandweer begonnen met het afzagen van takken met behulp van een takkenzaag.

Toen de meeste takken waren verwijderd is de boom vervolgens door de brandweer doorgezaagd en is deze met behulp van de kleine kraan voorzichting naar beneden gehaald.

Hierna was het opruimen geblazen en na een korte inspectie van de bovenleiding door de werkploeg van de HTM, kon rond tien over half elf het tramverkeer weer voorzichtig opgestart worden.

Video en foto's: Sander Paardekooper

lmrkaF.JPG

ffxk7Z.JPG

Fc6XVc.JPG

RCrxq2.JPG

Uf1OHK.JPG

guCECT.JPG

rh9tOP.JPG

3XngDP.JPG

WbgIrI.JPG

Of4AyX.JPG

sRELwc.JPG

sMoHE5.JPG

GhF7Wg.JPG

zBdIWd.JPG

HtCV4Y.JPG