Urenlange vertraging door ontsporing tramlijn 15 | Regio15.nl

Urenlange vertraging door ontsporing tramlijn 15

Rijswijk - Donderdagmiddag omstreeks vijf uur is een tram van tramlijn 15 ontspoord op de Haagweg na een botsing met een vrachtwagen


De vrachtwagen en de tram kwamen beiden vanuit de richting van de Hoornbrug en reden richting Den Haag. De wissel van de tram stond verkeerd t.h.v. de Herenstraat, waardoor de tram onbedoeld rechtsaf sloeg naar Voorburg en de vrachtwagen tegen de tram aan reed.

Vanwege het formaat van de vrachtwagen werd de tram rechtdoor geduwd en reed zo het spoor uit (met de nodige schade aan de rails en het wegdek).

De tram heeft ongeveer 2 uur een deel van de kruising geblokkeerd, waarvoor de politie een deel van de kruising voor het verkeer moest afsluiten.

Na uitvoerig onderzoek en overleg door de HTM is de tram uiteindelijk onder begeleiding van de ongevallendienst zelfstandig achteruit gereden. 1 wielstel reed zonder problemen zelf in de rails, een 2e wielstel is met een ijzeren plaat wat geholpen.

De tram stond even voor zeven uur weer in de rails en op de vrije trambaan, waarna de afzettingen voor het verkeer konden worden opgeruimd. HTM heeft de schade aan rails en wissels bekeken en e.e.a. wordt op een later tijdstip hersteld.

Even na zeven uur kon het tramverkeer (lijn 15 naar Nootdorp en lijn 1 naar Delft) weer worden vrijgegeven. De ontspoorde tram kon een kwartier later terug naar de remise, waarna ook het tramverkeer de andere kant op kon worden vrijgegeven.

De dienstregeling van de tramlijnen 1, 15 en 17 was echter nog tot ongeveer 22:00 uur vertraagd door deze ontsporing.

Video en foto's: Sander Paardekooper

ImZLUJ.jpeg

Xs4uC8.jpeg

iO8uZC.jpeg

4EQdgP.jpeg

6S9o4Q.jpeg

wDp41y.jpeg

dVZbaJ.jpeg

zPcFVl.jpeg

8ohpqi.jpeg

H4yfV2.jpeg

1T42i8.jpeg

BdJilQ.jpeg

bvWhMn.jpeg

5lJwJv.jpeg

1V6o5G.jpeg

Wpj45i.jpeg