Vrachtwagens botsen op de A4 | Regio15.nl

Vrachtwagens botsen op de A4

th-a4-1Leidschendam - Twee vrachtwagens zijn in de maandagochtendspits met elkaar in botsing gekomen op de A4, in de richting van Amsterdam net voor de afrit Leiden. Hierbij raakte de chauffeur van één van de vrachtwagens bekneld in zijn voertuig.


Aangezien het ongeluk op de rijbaan richting Leiden gebeurde, werden de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van de brandweer Leidschendam-Voorburg gealarmeerd, alsmede de grote kraan van de post Den Haag-Leidschenveen en de officier van dienst. De grote kraan is uiteindelijk weer afbesteld en dus niet ter plaatse gekomen.

Gezien de ernst van de aanrijding, werden een ambulance, de motorondersteuning en de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gedirigeerd.

Ter plaatse bleek het om een kop-staart aanrijding te gaan tussen twee vrachtwagens. De bestuurder van de achterste vrachtwagen zat bekneld tussen zijn stoel en het dashboard. De brandweer heeft hem na een uur hard werken bevrijd, waarna deze door het ambulancepersoneel is vervoerd naar het ziekenhuis. Het personeel van de traumahelikopter heeft het ambulancepersoneel geholpen met het verlenen van medische assistentie aan het slachtoffer.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. Het verkeer heeft gedurende het ongeval over één rijstrook het ongeluk langzaam voorbij kunnen rijden. Een berger heeft de vrachtwagen geborgen. De rijstroken van de A4 zijn inmiddels weer vrij.

Het verkeer rond Den Haag ondervond grote hinder van deze aanrijding. Even later gebeurde er nog een aanrijding op de A12 Utrechtsebaan, waardoor het verkeer nog verder vastliep.

Video: Rene Hindriks
{flv}20100329{/flv}

w-a4-2

w-a4-3